| | | | |

Борислав Цеков размаза мамин Николчо: Невежество! На тази хунвейбинщина трябва да се сложи край!

Дълбока правна неграмотност демонстрира (за пореден път!) от парламентарната трибуна Никола Минчев, който за нещастие хунвейбините от “промяната” бяха инсталирали като председател на предното НС.

Обяви, при това с апломб на последна инстанция, че видите ли, парламентарният правилник от предния парламент си бил в сила, защото нямало преходна и заключителна разпоредба, която да го била ограничавала темпорално.

За такова невежествено твърдение студент по конституционно право не просто трябва да получи “Слаб 2”, но и да бъде изгонен от изпита. Това са азбучни положения.

Да, драги Минчев – не го пише в преходните и заключителни разпоредби. Другаде “го пише” – в няколко вагона с книги и практика, но ти си некомпетентен.

И нека най-после се прекрати тази профанска практика – някой си бил адвокат,

пишел договори за продажба на апартаменти, на дялове в ООД-та, на прасета и тем подобни – важна, но нямаща нищо общо с конституционализма правна материя –

обаче тръгнал да раздава становища по конституционни въпроси, злоупотребявайки с институционалната си позиция и така да заблуждава обществото и да внася вреден шум в системата.

И да се налага, ние, знаещите и опитните в материята, да хукваме да опровергаваме и да обясняваме.

Защото подобни “становища”, като на въпросния Минчев, от типа: “ама в конституцията не го пише”, се некомпетентност от най-ниска проба.

За пореден път ще кажа: когато има нужда от сърдечна операция не се ходи на лекар “уши, нос, гърло”, нали? Същото е в правото.

Хайде малко всеки да си знае мястото, особено когато става дума за конституционни въпроси, зад всеки от които стоят по няколко вагона с книги политическа и конституционна теория и практика.

Седнал ми наш Минчев, чийто юридически стаж и квалификация се изчерпва с работа в канторката на майка му по съвсем други и доста по-тривиални материи, да се произнася по конституционни теми.

Невежествено, естествено. Защото не е чел, не знае, няма опит и е некомпетентен в областта на конституционното право, парламентаризма и политическата философия.

На тази хунвейбинщина трябва да се сложи край!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts