| | | |

Вежди Рашидов: Съдя Минеков и за думата “мултак”

„Хората наистина ме обичат. Върнах се в Пловдив и ГЕРБ спечели в Пловдив. В телефона ми имам над 400 обаждания. При 60% от тях ми казват – върни се.

Трябваше да се намери личност за председател на парламента, която не е зависима. Когато видях, че на хората отвън им омръзва, трябваше да го направя в името на народа“.

Това заяви в „Тази събота“ по Би Ти Ви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

Новият председател на парламента Вежди Рашидов проговори за „Мултигруп” и отношенията си с Илия Павлов.

Нито една минута не съм работил в „Мултигруп”, каза Рашидов. С Илия Павлов бяхме приятели – той ме припозна за приятел, и аз него.

Какво лошо има? Аз приятелите си не предавам, каза още Рашидов.

Вежди Рашидов съди служебния министър Велислав Минеков за думата “мултак”, обяви новият председател на Народното събрание.

“Да, търся правдата от съда. И така трябва да е с всеки, който тиражира неистини. За “мултак” също го съдя, защото той го тиражира”, обясни Рашидов. Само преди няколко месеца – през април, той осъди Минеков за обида.

Известният скулптор обясни и за отношенията си с Илия Павлов.

Никога не съм работил и една секунда в “Мултигруп”. Познавам от социализма Илия Павлов и никога не ми е направил нищо лошо.

Малко хора знаят, че той работеше в Министерството на културата в студия “Време”. Оттам го познавам. Той за нищо не е съден, а аз от приятели не се отказвам”, каза Рашидов.

За новия си пост, за който бе избран в петък, той обясни, че обществото чака решение на своите проблеми, а не на проблемите на политиците.

Рашидов получил над 400 обаждания и есемеси от приятели и колеги, които го насърчавали да се съгласи да е председател на 48-ото народно събрание. Съпругата му д-р Снежа Бахарова също го насърчила, като му казала: “Добре стоиш, ще се справиш”.

На въпрос дали ще слуша Бойко Борисов, Рашидов обясни, че най-лесно се работи с Бойко Борисов.

“Тази мантра, че е диктаторът, не е истина. Той е сговорчив човек, отворен към диалог. Не виждам какво значи да слушам Бойко Борисов. Ще слушам гласа на хората и ще го напомням непрекъснато на депутатите.”

„Времето е в ръцете на хората. Българският народ е този, който ни е избрал – той ще ни и изгони. Безкрайно не може да се опъва ластикът.

Идва зима, разчитам парламентът да работи и да бъдат разумни. Плюенето не е политика. Зимата идва и трябва да се работи. Театри има достатъчно, но политиците трябва да работят“.

Той се видял с Борисов, който го поздравил, казал му, че се справя добре и стои достолепно.

Аз съм горд човек, ако не мога да се справя, ще се оттегля, заяви Рашидов. По думите му му трябва малко време, за да навлезе в процедурните правила.

Той обясни, че ще бъде приет ротационен принцип на управление и всички ще имат възможност да седнат на председателската трибуна.

„За разлика от Асен Василев аз имам биография. Той ми е градски – от Хасково сме по-интелигентни хора. Това е падение.

Той трябва да ми прочете биографията. Той в момента е лидер на една партия, но това говорене не е политическо, а обидно“, коментира Рашидов думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“, че избора му за председател на парламента е „фасада“.

Отношенията с Русия

Аз изразих лично мнение относно поканата на руския посланик за откриването на Народното събрание. Това не ми пречи да се подчиня на партийното решение, коментира Рашидов.

Аз лично съм противник да се пращат оръжия на смъртта. Ако това е държавна политика, ще се подчиня, допълни председателят на Народното събрание.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts