| | | |

Пълна шизофрения: Не искаме избори, ще подкрепим ПП, въпреки, че нямат шанс за кабинет

“Демократична България” е готова на изключително разумно поведение и подкрепа на “Продължаваме промяната” за втория мандат за съставяне на правителство, но те са на ход да кажат как си представят реализацията му.

“Не може да има обща коалиция между “Демократична България” и ГЕРБ”

Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

Той посочи, че много трудно си представя съставянето на правителство и този път.

По-добре е да има едно лошо правителство или недостатъчно ефективно, но да има парламент, който да приеме законопроектите за Плана за възстановяване и устойчивост, приемането на бюджета и други пакети от закони, настоя Мирчев.

По думите му не може да се ходи през 2-3 месеца на избори. ДБ ще се постараят да не се случи отново подобно нещо.

Според Мирчев целта на контактната група на ГЕРБ – Плевнелиев-Паси е да заобиколи важните теми за обществото.

“Ситуацията на ГЕРБ е като малките деца – едно малко дете е направило много бели и казва на родителите си: “Аз ще се променя”, но не се променя.

Когато ГЕРБ не се променя, а доказателства за това има много, няма как да става дума за взаимодействие и въобще за обща коалиция.

Не можем да отречем – за ГЕРБ са гласували над 600 хиляди души и това е факт. ГЕРБ е победителят на тези избори. Да, има контролиран вот, купен, корпоративен, но той не е повече от 10-15%. ГЕРБ победиха на тези избори.

Друг е въпросът след като победиха – какво ще правят. Защото ГЕРБ няма партньор. И ГЕРБ знае, че няма партньор много отдавна.

Дори контактната група, която така симпатично беше излъчена, няма с кой да се срещне и затова се среща със самия ГЕРБ”, коментира Мирчев.

Той добави, че шансът за правителство е с втория мандат на “Продължаваме промяната”.

Според него ДБ трябвало да се явят заедно на предсрочните парламентарни избори, но сега вече било невъзпитано да се обяснява какво щяло да стане.

Вежди Рашидов не е консенсусен кандидат за ДБ, но въпреки това се надяват, че парламентът ще работи нормално.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts