| | | |

Демерджиев изпълни заканата си, страшна чистка на шефове в МВР

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев изпълни заканата си за чистка в МВР.

На извънреден брифинг той обяви, че рокади се правят във второ, трето, четвърто, пето, шесто, седмо и осмо районно управление в София.

Хората, които ще сменим, не са осъществявали “чадър”, но не са упражнявали достатъчно контрол, за да не се стига до фрапантни случаи, като този с причинената от Георги Семерджиев катастрофа. Стигнахме до извода, че без да се направят рокади, няма как да се подобри контролът, заяви Демерджиев.

Повод за рокадите са многобройните проверки, извършени през предходните дни, подчерта Демерджиев и обяви, че линията на политически назначения не трябва да продължава в МВР.

“На служителите, които освобождават позициите, ще бъде предложена друга работа, съобразена с техните постижения”, допълни Демерджиев.

Той обяви и още две промени.

“Директорът на областната дирекция на Пловдив ще бъде освободен, на негово място ще бъде преназначен ст. комисар Костадинов. В този случай се касае за молба на г-н Балев. Доволни сме от неговата работа. Мотивите са лични.

Вторият случай е в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров ще бъде освободен, а на негово място ще бъде назначен Георги Ванев.

Тук случая е различен. Григоров грубо наруши правилата за срещи с политически лица, позволи си да ме излъже в очите и заради това се разделяме с него”, завърши Демерджиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts