| | | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Финансира ли кандидат за депутат от ДБ Кремена Кунева предизборната си кампания с пари за украински бежанци?

Септември 2022 год., по време на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори Budilnikbg.com публикува разследване на колеги как се финансира кампанията на кандидатката за депутат от “Демократична България” Кремена Кунева. Публикуваме отново за читателите ни статията, изводите оставаме на вас

Кремена Кунева е председател на фондация „ЗА ДОБРОТО“ и кандидат за народен представител, излъчен от коалиция ДБ.

Една от активните кампании на фондация „ЗА ДОБРОТО“ е #ЗА ДОБРОТО В ПОДКРЕПА НА БЕЖАНЦИТЕ ОТ УКРАЙНА, като фондацията набира дарения по собствена сметка с IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388.

На интернет страницата на фондацията (https://zadobroto.com/portfolio_page/za-dobroto-v-podkrepa-na-bezhancite-ot-ukrajna/) е посочено, че средствата са за „подкрепа за Украйна/Украйна“ и ще се изразходват за:

-консумативи, храна, лекарства, настаняване, вещи и услуги, които осигуряват нормалния престой на украинските бежанци у нас

-консумативи и материали за хората, които са останали да се борят за страната си, и за транспорт до Украйна

-организиране осигуряването на медицинска грижа за пристигналите у нас деца, жени и мъже в координация с болници – партньори на фондацията

-всякакви други дейности, които могат да се окажат необходими за украинските бежанци в България

Освен тези дарения, на 9 юни 2022 г. Фондация „За доброто“ получава 210 000 лв. от кампанията „НОВО НАЧАЛО за украинските жени и деца в България” в подкрепа на Интеграционния център за украински бежанци на Фондация „За доброто“.

На 1 септември бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео посещава Интеграционния център за украински бежанци на Фондация „За доброто“ по въпросите за бежанците и детското здравеопазване.

Според наши източници помагащите в Интеграционния център на фондация „За доброто“ са на заплати, а не са доброволци!!!

В пост от 7 септември Кремена Кунева пише: „Аз съм гражданска кандидатура. Тоест това значи няколко неща.

Първо – всичко, с което съм се занимавала до сега е същото, с което се занимавам и сега.

Единствената разлика е, че имам най-жестокият екип от 7 жени, които буквално в момента се разбиват от работа, за да ми дадат възможност да пътувам, да се виждам с всички вас, да ви разказвам за това кои са моите цели и да разбирам от вас всяка една нужда и проблем, който ми споделяте и по който искате да работя.“.

Постове на Кунева от фейсбук страницата „Кремена Кунева – кандидат за народен представител Демократична България“ – https://www.facebook.com/Kuneva.Kremena, се разпространяват като платени публикации.

Работещи в Интеграционния център на Фондация „За доброто“ и такива от екипа на Фондацията участват в предизборната кампания на Кунева.

Как мислите, дали средства, предназначени за украински бежанци, или средства за други „каузи“ на фондацията, не се използват за предизборната кампания?

За чие добро работи фондацията – за доброто на украинските бежанци и за децата или за келепира на председателката и близкия й кръг?

Източник: opposition.bg

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts