| | | |

Гуцанов гневно: Радев много си позволява, служебният кабинет проведе наказателна акция срещу БСП

Последните седмици служебният кабинет заявяваше, че ще внесе проект за бюджет и бяхме много изненадани днес от г-жа Росица Велкова, когато каза, че това няма да се случи. Не знаем на какво да вярваме – на това, което казва, или на приказките в студиата”

Това коментира пред БНТ депутатът от “БСП за България” Борислав Гуцанов.

Той допълни, че министърката не е била убедителна дали служебният кабинет иска да тегли нов дълг, за да купува военни самолети.

“Това, че ние сме подкрепили най-възрастния депутат е едно, но да подкрепим ГЕРБ, когато имаме с тях повече от 6-7 години остра битка за принципни различия в политиката, няма как да стане.

Ако третият мандат е във “Възраждане” или ДПС, също не можем да ги подкрепим”.

Ако се стигне до втори мандат БСП са готови да разговарят с “Продължаваме Промяната”.

“БСП е категорично против закупуването на самолети, както бяхме и срещу плащането на твърде голяма цена за Ф-16 – за нещо, което не сме получили. В ситуацията, в която се намираме, трябва да се осигурят минималните неща, от които се нуждае държавната икономика.

Не е сега моментът да се превъоръжаваме. Да, това е важно, разбирам го, защото и аз съм завършил военно училище.

От БСП успяхме да изкараме парламента от абсурдна ситуация. Не е нормално 72 часа гражданите да ни гледат и да ни нареждат пред телевизора”, каза още Гуцанов.

“Паметта на българина е достатъчно дълга и не бива да бъде подценявана.

За нещата, които казват, че са направили от ПП, ние работим още когато нямаше такава партия. Всички социални предложения бяха направени от Георги Гьоков от БСП.

Редно е социалната комисия да бъде оглавена от БСП. Това, което направиха от “промяната” по време на предизборната кампания, не беше коректно. Социалната комисия приляга на партията ни заради всичко, което сме направили през последните години.

Имаме разминаване с президента. Служебният кабинет проведе наказателна акция срещу хора, свързани с БСП и се възстановяват кадри на ГЕРБ и ДПС.

В момента се прави предложение на служебен кабинет и президентът си позволява още в първата си реч пред НС да говори за нови 8 самолета, когато първите 8 не са пристигнали. Това е ситуация, в която ние смятаме, че е много по-важно да бъдат осигурени социалните минимуми за българите

Имаме сериозни разминавания и с оръжията. Първите предложения, които прави служебният кабинет, са за въоръжаване и за купуване на Грипени”, допълни Гуцанов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архия

Similar Posts