| | | |

Бесни скандали в Парламента, депутати разкриха далаверите на ПП, Асен плаши със съд НА ЖИВО

Бурен дебат за енергийната страна на Плана за възстановяване и устойчивост се разрази в Народното събрание.

Депутати от ГЕРБ и „Възраждане” засипаха с критики варианта на плана, представен от правителството на ПП, като основната им критика беше към проектите за геотермална енергия и батерии.

Делян Добрев от ГЕРБ и негови колеги ги нарекоха лобистки и заявиха, че Асен Василев и Кирил Петков са „продали и предали” българските въглищни централи и цялата ни въглищна индустрия.

Батериите и геотермалната енергия са неприложими проекти, които се правят с цел някой да вземе комисионни, повториха в изказванията си депутати от ГЕРБ.

Същата позиция зае и Искра Михайлова от „Възраждане”, а Делян Добрев коментира, че не може нищо да добави към казаното от нея.

В разгара на обвиненията, Асен Василев взе думата, защото беше посочен в критиките поименно.

Той предупреди, че третото лично обяснение, което прави, може да е в съда. Думите му предизвикаха бурна реакция в противниците на ПП в залата.

„Няма затваряне на въглищни мощности в Плана за възстановяване и устойчивост”, заяви категорично Асен Василев и добави, че четенето с разбиране явно е трудно за ГЕРБ и „Възраждане”.

Той каза също, че в предишния план, изготвен от правителството на ГЕРБ, е имало план за газова централа, което е щяло да създаде още една зависимост от газа от Русия.

Станислав Анастасов от ДПС направи изказване, в което отбеляза, че на практика само газът от Русия е „лош”, но той може да дойде и други източници.

„Всеки газ за България е лош, защото е вносен”, каза в отговор Асен Василев. Той обясни, че по тази причина ПП няма да подкрепи нови мерки в енергетиката, който разчитат на вносни ресурси.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts