| | | |

Депутатите приеха състава на една комисия и пак изпаднаха в лют спор

ДПС оглави бюджетната комисия в Народното събрание, след като бившият финансов министър Петър Чобанов стана неин председател. Кирил Ананиев (ГЕРБ), Венко Сабрутев (ПП), Румен Гечев (БСП) и Владислав Панев (ДБ) станаха негови заместници.

Веднага след това обаче в пленарната зала настана пореден спор – за избора на състава на останалите парламентарни комисии.

Десислава Атанасова (ГЕРБ) предложи депутатите да конституират социалната комисия, след което шефовете на ПГ да седнат да се разберат на нов председателски съвет за шефовете на останалите парламентарни органи.

Малко преди това народните избраници се разпуснаха на близо час и половина поредна почивка. А на този фон гласуваха изрично да работят до приемането на всички състави.

„Аз предлагам да стоим в тази зала, да си изберем комисиите – затова са ни пратили хората тук, а не да ходим вкъщи в 15 часа. Айде малко по-сериозно. Три дни си губихме времето миналата седмица“, това заяви Асен Василев от „Продължаваме промяната“ (ПП)

Веднага след него думата взе председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова

“ГЕРБ, спрете да злоупотребявате и да манипулирате информация пред колегите и народа. Само преди 10 минути се разбра, че има спорни комисии, но има десетина, по които спор няма и решихме поне тях да гласуваме. А сега се изправя Атанасова и казва, че не било вярно.

Какво си мислите, че като подхвърлите на Корнелия Нинова „Ето, бе, ще ти гледаме социалната сега“ тя ще си мълчи за безпринципното ви поведение. Няма там да говорите едно, а тука друго“

Нинова предложи безспорните комисии да се гласуват още днес, а другите да останат за утре.

Намеси се и Христо Иванов (ДБ), който напомни, че се търси консесус в рамките на обсъденото от председателския съвет.

“Дори не сме виждали на част от колегите заявки, за да знаем кои са спорните комисии и кои са безспорните”, добави той. И се оплака, че не всички парламентарни групи са участвали във въпросните председателски съвети.

Според лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов пък нямало разбирателство за нито една комисия.

Румен Йончев (Български възход) предложи направо заседанието изобщо да се прекрати. Така и гласуваха от мнозинството, въпреки желанието на ПП и БСП да продължат поне с избирането на половината парламентарни органи.

Следващото заседание на парламента ще е в четвъртък в 9 часа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts