| | | |

Младен Маринов: Не съм се срещал с уволнения “за срещата” шеф на полицията в Кюстендил

„Не съм се срещал с директора на полицията в Кюстендил“

Политик не е професия. Аз по призвание съм полицай и не виждам нищо лошо да се виждам с полицаи. Но в случая не съм

Бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов категорично отрече да е имал среща с отстранения директор на полицията в Кюстендил Светослав Григоров, който, по думите на служебния министър Иван Демерджиев, е махнат от поста “заради нерегламентирани срещи с двама депутати от ГЕРБ – Младен Маринов и Христо Терзийски”.

Това заяви пред бТВ бившият вътрешен министър Младен Маринов, депутат от ГЕРБ.

Той добави, че дори не е бил в Кюстендил по време на кампанията и че към действащия министър Иван Демерджиев е подадена погрешна информация.

По-рано Демерджиев заяви, че директорът на кюстендилската полиция Светослав Григоров се е срещал по време на изборната кампания с представители на ГЕРБ, като посочи името на Маринов.

Маринов от своя страна подчерта, че ако се беше срещнал с директора на кюстендилската полиция, не би скрил тази среща, защото е полицай по професия и е нормално да се среща с полицаи.

„В Кюстендил не съм стъпвал“, каза бившият министър.

„Да дойдат свидетели да кажат, нямам нищо против, аз ви казвам, че не съм се срещал с него. Не съм се срещал с нито един полицейски шеф.“ – отбеляза той.

“Аз съм полицай. Политик не е професия. Аз по призвание съм полицай и не виждам нищо лошо да се виждам с полицаи. Но в случая не съм.

Това не са престъпни срещи и не трябва да бъдат изкарвани като такива. Затова, ако бях имал, щях да кажа. Депутатите трябва да се виждат с граждани и да чуват проблемите им. Полицаите също са граждани. Но просто в случая такава среща не е имало”, продължи Младен Маринов.

“Системата е в стрес. За един министър местенето на един човек – назначаването или уволнението, е само един подпис. Но този човек работи в екип”, продължи той темата за серията кадрови рокади на полицейски началници.

“От главният секретар разбрах, че това е решение на директора на СДВР. Но никога не разбрах какви са причините. Хората, които бяха директори, повечето съм ги заварил като директори. Аз съм направил много малко промени”, каза Младен Маринов.

Маринов допълни, че е бил свидетел на такива срещи с политици от други партии, но отказа да коментира подробности.

По думите му, за да разберат какви са проблемите в МВР, политиците трябва да разговарят с полицаи и по принцип трябва да са отворени към всички граждани.

Маринов посочи, че политическа употреба на системата на МВР е имало по времето на Бойко Рашков, който я е използвал срещу политическите си опоненти. По думите му, в резултат на това и непрекъснатите неоправдани рокади системата е под стрес и не може да функционира нормално, служителите са демотивирани.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts