| | | |

Натрапникът Бачийски наглее: Ректорът Пламен Моллов се притеснява от темата за корупцията

Среща на народния представител Константин Бачийски от „Продължаваме промяната“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив със студенти е прекъсната неправомерно от ректора на учебното заведение на 24-и октомври 2022 г.

Това пише в своя позиция депутатът Константин Бачийски от “Продължаваме промяната”.

Г-н Бачийски е бил на открита среща със студенти по покана от председателя на Студентския съвет на Университета.

Лекцията е на тема борба с корупцията, но в един момент е прекъсната от ректора на учебното заведение – г-н Пламен Моллов. Той опитва да изгони Константин Бачийски и придружаващите го хора, но се оказва, че няма такива правомощия, защото срещата е по покана на Студентския съвет.

Опитва да внуши, че г-н Бачийски извършва политическа пропаганда, но това не отговаря на истината.

Ректорът на университета приканва студентите да напуснат събитието, като представители на учебното заведение обещават на г-н Бачийски, че ще бъде поканен да проведе въпросната среща след време.

Константин Бачийски поставя въпроса кое е наложило грубото прекъсване на срещата му със студентите и защо не е оставен да говори пред тях особенно на такива актуални теми, като борбата с корупцията?

Има ли причини ръководството на университета, в това число и ректора му – Пламен Моллов -да се притесняват от темата борба с корупцията?

Има ли и други подобни случаи в Университета по хранителни технологии или това е прецедент?

Смятаме, че студентите заслужават достъп до знание и натрупан опит и не е редно един ректор да пречи заради субективни фактори, както и да политизира тема, от която студентите са искали да получат единствено знания.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts