| | | |

Румен Радев към ГЕРБ – СДС: Нужно е правителство, което да поеме отговорност в тези трудни времена НА ЖИВО

Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда – правителство, което да приеме отговорност в тези трудни времена. Споделете вашата оценка за вероятността за съставяне на правителство – на какъв етап се намира диалогът, преговорите и контактите с дургите политически сили

Това заяви президентът Радев на срещата с представителите на ГЕРБ на Дондуков 2.

снимка Кадър

Вярвам, че осъзнавате, че победата ви на изборите е една огромна отговорност, защото страната е в тежка политическа и социално-икономическа криза”, заяви в началото на консултациите Радев, поздравявайки ГЕРБ-СДС за представянето на предсрочния вот.

Съставянето на правителство е важно не само за да има страната ни управление, но и да се гарантира живота на 48 то НС.

Виждам, че се трупат много закони, бюджети, декларации, проекти за решаване, изброи Радев.

Председателят определя дневния ред и приоритетността на законите, добави Радев.

Президентът попита представителите на ГЕРБ – СДС каква е вероятността за кабинет според тях.

Румен Радев попита представителите на ГЕРБ какво е отношението им към държавния бюджет. Запита дали смятат, че трябва да се удължи действието на сега действащия държавен бюджет, трябва ли служебният кабинет да внесе проектобюджет.

Сподели и опасенията си, че бюджетът може да се превърне в наддаване

Президентът засегна и решението за предоставяне на военна техника за Украйна, както и с казуса БНБ, като обясни, че няма как да се приеме еврото при управител с изтекъл мандат.

Няма как с международните финансови институции да се водят пълноценни разговори, заяви президентът.

След няколко избора отново ГЕРБ-СДС сме първа политическа сила. Това го отдаваме отчасти на разбирането на гражданите, че трябва да приключат експериментите в държавата, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова.

Положихме всички усилия, за да има работещо Народно събрание. Парламентът вече работи и се провеждат изслушвания и дебати по закони, изтъкна още тя.

Давайки си сметка, че зимата и доходите на гражданите ще бъдат основна тема, както и заявките на някои партии, ние се опасяваме бюджетът за 2023 да не се превърне в сватбарско наддаване, заяви Атанасова.

Според нея е нужно държавническо мислене, за да не се стига до нови предсрочни избори.

Всеки от нас може да предложи решения по всички важни теми, обясни широкото присъствие на ГЕРБ при президента.

Държавният глава вече уточни, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът имало да свърши много работа. Той очаква партиите да поемат отговорност и да не се допуска грешката на последния парламент.

Тогава, според президента, въпросът за властта е обсебил цялата дейност на Народното събрание, а парламентът е потънал в скандали. Радев ще провежда консултациите изчерпателно.

Според него възможността за кабинет на малцинството зависи от принципите, но това по думите му в България е изключително трудно.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts