| | | |

Руди Гела хленчи: Радев и Лечева ме сготвиха, звънели са на ДПС

Весела Лечева и президентът Румен Радев са притискали ДПС да посъветва Радостин Василев да се откаже от председателския пост в парламентарната спортна комисия.

Това обявиха на брифинг от “Продължаваме Промяната”.

“Във вторник след председателски съвет ПГ на ПП бе уведомена кои комисии ще са при нас и едната бе тази по спорта.

По обективни причини бе решено аз да съм председател на съвет на партията.

Бях поканен на разговор от основно лице на ДПС и бях помолен да се откажа в един много добър тон – че е най-добре за мен в момента да не съм председател на спортната комисия.

Основният аргумент бе, че са се обадили от Президентството и от служебния министър на спорта Весела Лечева, които се възпротивяват на това и не е “удачно в момента да се влиза в конфликта, а на мен такава война не ми трябвала”, посочи бившият министър на спорта и настоящ депутат от ПП Радостин Василев.

По думите му е бил “поет ангажимент” от ДПС, но така и не става ясно към кого и какъв точно.

Бившият спортен министър не каза кой е човекът от ДПС, с който е разговарял. „Питайте ДПС“, отговори Василев на въпроса – с кой е разговарял.

Във вторник вечерта след председателски съвет ПГ на Продължаваме промяната беше уведомена кои пет комисии ще бъдат при нас по квотен принцип.

Една от тези комисии беше Комисията по спорт и имаше гласуване в парламентарната група кой да бъде неин председател, разказа Василев.

Решението беше взето по обективни причини – бил съм министър на младежта и спорта, имам експертиза в тази сфера, беше решено да бъда предложен за председател на Комисията по спорт.

В сряда сутринта, преди началото на заседанието, в кулоарите на Народното събрание бях поканен на разговор от едно от основните лица на ДПС и бях помолен да се откажа от председателството на тази комисия.

В един много добър тон, че за мен е най-добре да не съм председател на тази комисия.

Веднага попитах каква е причината, при положение, че снощи е била предоставена комисията от ДПС на ПП и те вземат Комисията по екология, защо се налага аз да не председателствам тази комисия, ми беше казано,

че е имало обаждане от президентството и от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, които се възпротивяват на това нещо и не е удачно в момента да се влиза в конфликт там, а и на мен такава война не ми трябвала, заяви Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts