| | | |

Промянаджия, отцепил се от ИТН, заговори за правителство на ГЕРБ

“На този етап да не коментираме. Ние сме решили да направим всичко възможно да има правителство, ще направим всичко възможно и ГЕРБ да съставят правителство.

Нормално е всеки един да каже, че е готов да реализира мандат”

Това каза депутатът от “Продължаваме промяната” (ПП) Георги Георгиев пред NOVA NEWS. Той е бивш депутат от “Има такъв народ” (ИТН) в предишното Народно събрание.

За приликите между ИТН и ПП Георгиев каза, че е трудно да ги открие, но вижда разликите.

“Те са, че начините за вземане на решения, писани в учебниците, в тази парламентарна група се прилагат – идеите подлежат на дискусия, всички се обединяваме около едно мнение, което се обявява публично и се отстоява”, заяви Георгиев.

Георгиев подмина спора между бившия спортен министър в кабинета на Кирил Петков Радостин Василев и неговия служебен наследник Весела Лечева.

Според депутата от ПП с внесения от Василев сигнал се атакува и президента Румен Радев.

“Между тях има някакво недоразбиране, нека си изгладят проблемите помежду си”, каза Георгиев.

“Да разчитаме правилно резултата от изборите”, това той научил от по-дългогодишните депутати.

Като специалист в бранша Георги Георгиев обясни, че за парите на пътните строители проблемът не се е променил от последната година и половина.

“Всички сме наясно, че тези договори са незаконосъобразни. Те са нищожни.

Регионалните министри – Гроздан Караджов и Иван Шишков трябваше да прекратят всички незаконни договори за доставки или наем, с което не се дължи гаранция”, каза Георгиев.

По повод решението на за забрана на ин хаус поръчки за 4,5 млрд. лева Георгиев обясни, че нарушение има само в това, че възложителят няма капацитета да изпълни поръчките.

“Трябваше да се обявят нови поръчки с високи критерии за качество. Единственият възможен начин за плащане е за себестойност”, обясни Георгиев.

“След като са платени много пари не се поема гаранция, защото превъзлагането е за наем на техника. Гаранция трябва да носи действителният изпълнител, който по документи е друг, а не фирмите подизпълнители”, уточни Георгиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts