| | | |

Гуцанов: Има напрежение с ПП, но може да се разберем

Няма метаморфоза, напротив, ако не беше мъдростта на БСП миналата седмица нямаше да успеем да изберем председател на НС и това се признава от всички български граждани.

Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред БНТ.

“С “Продължаваме промяната” можем да продължим при връчване на втория мандат, ако първият е неуспешен.

Ние ще водим разговори с ПП и ще коментираме вижданията ни по различни политики. Има някакво напрежение с ПП, но ние за няколко месеца направихме неща, които 12 години не се бяха случвали в България”, коментира той.

Гуцанов добави, че решението на БСП е пределно ясно и, че с ГЕРБ няма да се проведат разговори.

“Картината е сложна, това е картината на НС. Ние не можем да я променим. Вижданията на БСП са пределно ясни. От БСП искахме да се разбере каква е готовността на България да влезе в Еврозоната. Трябва да има нужния доклад и хората да вземат решения на базата на материали”, уточни той.

“Много често депутатите взимат решения, за да се харесат на едно или друго посолство. Това е важало във всеки момент. А ние трябва да мислим само за България.

Да дадем пример с оръжията. Според вас България трябва ли да даде оръжия на Украйна? Ами разбира се, че не.

Затова БСП имаме такава политика – по един въпрос едно, по друг въпрос друго”, коментира политикът от БСП и добави:

“В тази тежка ситуация, в която се намираме, да вкараш два законопроекта за въоръжение не е приемливо. Трябва да се помогне на всяко българско семейство.

Трябва да се помогне на икономиката. Много се говореше за газта, но нека да направим разликата каква е била цената миналата година и каква е сега.”

Относно социалната програма, Борислав Гуцанов заяви:

“Сигурен съм, че социалната програма беше най-доброто нещо. Всеки мери от своя си джоб. Едно е да взимаш заплата на народен представител. Друго е да си пенсионер с 300 – 400 лева пенсия.”

Той потвърди мнението на БСП, че Румен Радев се меси в работата им пряко или косвено.

По въпроса за срещата с Иван Гешев и изискванията, които БСП имат към него, Гуцанов уточни:

“Ние имаме сериозни претенции към главния прокурор, защото имаше твърде много данни, които се изнесоха и нямаше никакви действия по високите етажи на властта.

Срещата ни е по негово желание. И считаме за нормално да присъстваме на нея. Но ние продължаваме да искаме тази съдебна реформа. Хората искат справедливост.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts