| | | |

Екатерина Захариева размаха пръст на Кирил Петков и Асен Василев

„Абсурдно е в Народното събрание председателите на парламентарните групи да не си говорят на председателски съвет. Това не е група в лаборатория или в мола, те се срещат в парламента”.

Това заяви в ефира на Нова нюз бившият външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

По думите ѝ най-логично и най-лесно би било да се излъчи правителство с първия мандат.

„Повечето партии отказаха да се срещнат с контактната група, която излъчихме. Точно Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев да откажат да се видят с президента Плевнелиев”, чуди се Захариева.

„Надявам се да има някакъв разум и да може да се излъчи правителство с първия мандат така, както логиката повелява. Политиката не е шоу, господа Петков и Василев”, обърна се към политическите си опоненти бившият външен министър.

Относно утрешното откриване на македонски културен клуб в Благоевград, Захариева каза, че българският парламент ще следи внимателно каква дейност се извършва в клуба.

„Българските власти трябва да следят внимателно дейността му. Винаги сме твърдели, че за нас македонският език е български. Подписаното споразумение от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен споразумение в Македония не нарушава интересите на България.

Знаем как този /македонският/ език е написан, искаме да видим това и в техните учебници по история”, каза Екатерина Захариева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts