| | | |

Аматьор от ПП: Да се отзове Бойко Борисов, с групата му няма да преговаряме

“За да се излезе от политическата криза, разговорите трябва да се водят от лидерите на партиите. Нашата покана към Бойко Борисов е валидна и той трябва да се отзове, а не да изпраща представители от групата на ГЕРБ да водят вместо него тези разговори”.

Това заяви пред БНР Искрен Арабаджиев, депутат от ПГ на “Продължаваме промяната”, по повод поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за разговори между парламентарно представените формации преди връчване на първия мандат.

Той потвърди позицията на ПП, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ.

“Те свалиха нашето правителство и няма как да подкрепим тяхно”.

По думите на Арабаджиев не трябва да има правителство на всяка цена, въпреки че има поредица от криза:

“Ние сме против избор на правителство, което е само от експерти. Трябва да има политическа отговорност”.

“Трябва да имаме приет бюджет за 2023 г., защото не е най-доброто нещо да бъде удължен бюджетът за 2022 г., но виждаме, че той е достатъчно добър, че да покрие разходите за следващата година”, подчерта депутатът от ПП.

Според него предложеният от служебното правителство Бюджет 2023, който финансовият министър не внесе в парламента, е “грешен”:

“Този бюджет е подценен с 4 млрд. лева в приходите и са увеличени с 3 млрд. лева разходите. Което казва, че 11-те млрд. лева дефицит, с които ни плашеха, са 4 млрд. лева, ако извадим тези 7 млрд. лева, с които е сбъркан”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts