| | | |

Кутев размаза Корнелия: Нинова е силна в това да гони хората, а не да ги събира, затова ….

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е силна в това да гони хората, а не да ги събира, затова “столетницата” потъва електорално.

Такова мнение изрази в студиото на „На Фокус” говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

“Тя е много силна с това да гони хора, не да събира. И така от 1 милион гласа станаха 260 хиляди. Лично аз бих искал да видя БСП много по-силна и се надявам това скоро да стане”, каза той.

“Обикновено говорителят се избира, за да мълчи, не за да говори. Така че ще се въздържа от оценки”, избегна персонализирането на темата Кутев.

По друга актуална тема от последните дни – твърденията от страна на “Продължаваме промяната” за намеса от страна на президентството по отношение на избирането на председатели на парламентарни комисии, говорителят на кабинета отрече да знае за нещо подобно.

“Много е важно да се изясни имало ли е такива обаждания”, подчерта Кутев.

По думите му по този начин партиите избягват важните теми, стоящи на дневен ред, като например бюджета.

Освен това, според него, президентът Радев умишлено не бърза със завъртането на парламентарната рулетка за съставяне на кабинет. “Президентът се стреми да постигне възможно най-стабилно управление”, заяви Антон Кутев.

Ако сега не се създаде правителство, това може да не се случи и след 10 години.

„Случвало се е в българската история третият мандат да направи правителство. Най-важното е хората в парламента да осъзнаят, че трябва да има стабилно управление.

Тези, които трябва да управляват, не правят това. Те се занимават с друго.

При парламентарна република политическата система трябва да се управлява от парламента. Когато там имаме проблем, се получава това, което ние не бяхме виждали за 35 години.

На президента и на служебните правителства им се налага да носят, отговорност, а те трябва да бъдат просто помощен механизъм”, поясни още Кутев.

По думите му в момента президентът през служебното правителство, за добро или лошо, управлява държавата до голяма степен.

„Много настояваме да се формира правителство. Имено за това президентът прави всичко възможно да отложи разговорите, защото партиите не са готови”, допълни говорителят на служебното правителство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts