| | | |

Депутат от ГЕРБ хвърли голяма бомба за закон на ПП, предупреди Петков и Василев да не …

Днес изпратих дневния ред за работа на правна комисия и първа точка в дневния ред е законопроекта на Кирил Петков за КПКОНПИ.

Аз лично ще подкрепя този законопроект и ще призова колегите от парламентарната група също да го подкрепят.

снимка Архив

Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента Радомир Чолаков.

“Очакваме и законопроекта на г-н Крум Зарков, който също ще бъде разгледан в комисия. Всички предложения на служебния правен министър, свързани с плана за възстановяване, ще бъдат разгледани в комисия”, добави той.

“Непрекъснато слушам глупости, че ГЕРБ са против правна реформа. Повече няма как да се говорят такива неща.

В предишното НС бяха внесени много недомислени закони. Ние сме спорили по тази тема, защото виждаме несъвършенствата в тези закони. Това води до интерпретации от страна на ДБ и ПП, че ГЕРБ са мафия и бранят мафията.

Повече никой няма да има право да казва такива неща, защото аз лично ще подкрепям всичките законопроекти за съдебната реформа на двете партии”, обяви той.

“Нека ПП не злоупотребяват с добрината на Бойко Борисов. Кирил Петков и Асен Василев го арестуваха незаконно. Нека разберат това. Двамата говорят и вършат неща, в които няма логика.

ПП заявяват: Или ще се съобразявате с нас и нашите условия, или ние ще взривим държавата – с вас или без вас. Те обещават на пенсионерите много големи пенсии и социални придобивки, като задната мисъл е да се теглят дългове.

Това е план за банкрутиране на България. Логиката на техните думи и действия водят само към това – фалит на държавата.

Ако следваме тяхната логика няма как да има редовен кабинет в 48-ото НС.

Тук трябва да свалим картите на масата и да си кажем – искаме ли да работим за България или искаме да тласнем България към поредните избори и да дадем властта отново на Румен Радев.

Аз вече си правя разделителна линия между политическите сили. Има такива, които са готови да се жертват и да преодолеят някои разминавания в името на България. Има и такива, които не искат да помръднат и сантиметър и не искат да имат консенсус.

Логиката на ПП е разрушение”, категоричен бе Радомир Чолаков

Той добави, че втора точка в дневния ред на правна комисия ще са промените в Изборния кодекс, свързани с връщането на хартиената бюлетина.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts