| | | |

Калина Константинова наглее: Ще се фокусираме върху всички стъпки на ГЕРБ, да си признаят прегрешенията

Всички институции на всички нива, отговорни за съдебните дела, не трябва да нямат чувство за безнаказаност. Точно затова нашите политики са свързани с отчетността на главния прокурор.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Калина Константинова в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

“Всички институции на всички нива, които са отговорни за съдебните дела, не трябва да нямат чувство за безнаказаност. Точно затова нашите политики са свързани с отчетността на главния прокурор, когато виждаме, че той не си върши работата да има съдия, който да стане прокурор и да го разследва”, каза Константинова.

Двата законопроекта, на които държим са свързани именно с отчетността на главния прокурор и той да бъде разследват легитимно.

И другия законопроект – реформа в КПКОНПИ, за да може да има още един разследващ орган за корупция.

Това е една неработеща институция, която искаме да превърнем в работеща и да могат да бъдат разследвани разследвани хора на всички нива, добави зам.-председателят на ПГ на ПП.

Тя коментира и изказването на депутата Радомир Чолаков относно подкрепа на ГЕРБ към предложенията на „Продължаваме промяната“ за съдебна реформа.

С „Има такъв народ“ имахме подписано коалиционно споразумение, Прекарахме месеци в работни групи, в които говорихме за реформа. Когато трябваше да се стигне до реформа, се дръпна шалтерът на правителството.

Фокусирано ще гледаме за детайлните стъпки на ГЕРБ и ще следим каква подкрепа ще получи този проект.

Най-важните принципи на „Продължаваме промяната“ е да спазваме обещанията си. Всички политически сили да застават зад принципите си и да не ги променят.

Разговор между нас и ГЕРБ за общ кабинет няма как да има. Задължително трябва да има разговори за мерките за справяне с кризите. За тези 16 политики, които предлагаме, ще имаме нужда от подкрепа и за тях сме готови за срещи.

Готови сме и на срещи на лидерско ниво пред очите на хората да видим, които от тези мерки ще срещнат подкрепа, посочи Константинова.

По думите й от „Продължаваме промяната“ очакват реални постъпки, в които да видят, че от ГЕРБ признават своите прегрешения и ин хаус поръчките не са били правилен ход.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts