| | |

Огромни промени за “Градус“ АД, най-големите акционери излизат от управителните органи

Огромни промени очакват “Градус“ АД . Това съобщиха от компанията в съобщение, разпространено до медиите.

Очаква се в компанията да се въведе Консултативен съвет (Advisory Board), който да е професионален коректив на Съвета на директорите и най-големите акционери на дружеството – Иван Ангелов и Лука Ангелов да излязат от управителните органи.

Ето какво съобщават от фирмата:

Сложната глобална икономическа и политическа обстановка изискват стратегическо визионерство и управленска проактивност и са от решаващо значение за устойчивото развитие на една компания.

Всяка икономическа криза дава неподозирани възможности при добър анализ на риска и ясен план за действие.

В светлината на тези исторически залози “Градус“ АД планира стратегически промени в своята организационна структура на управление.

В унисон с установените от десетилетия добри корпоративни практики от Западна Европа се предвижда създаването на Консултативен съвет (Advisory Board), който да е професионален коректив на Съвета на директорите.

Там ще влязат професионалисти с безупречна репутация и богат професионален опит, което е сериозна заявка и гаранция, че компанията ще премине плавно през сложната икономическа несигурност.

С тези свои действия „Градус“ АД заявява готовността си за следване на утвърдените западноевропейски корпоративни практики, които гарантират финансова стабилност, ускорен растеж и защита на акционерите в дружеството и са логичния следващ етап от развитието на компанията след придобития публичен статут през 2018г.

Промените се инициират с цел постигане на по-ефективно и ефикасно управление на дружеството в контекста на амбициозните планове за бъдещо разрастване и надграждане на добрите финансови резултати, постигнати до този момент.

Важна и решителна стъпка в развитието на „Градус“ АД е планираното излизане от управителните органи на най-големите акционери на дружеството – Иван Ангелов и Лука Ангелов.

Погледът в бъдещето е насочен към предаване на управленските функции на новото поколение млади, образовани и мотивирани професионалисти в комбинация с опитни и доказани в корпоративния свят мениджъри.

Пост в Съвета на директорите ще заеме Ангел Ангелов, който притежава отлично образование, безупречна бизнес етика и дългогодишен професионален опит в холдинга.

Другият член ще е Бистра Коцева, професионалист с дългогодишен опит в сферата на финансите и бизнес комуникациите и е добре позната на финансовия сектор у нас.

Третият е Георги Бабев, който в момента е независимият член на СД.

При така предложената структура независимите членове в Съвета на директорите ще са мнозинство, което гарантира прозрачност за акционерите и спазване на най – добрите европейски практики за корпоративно управление.

Тези промени предстои да бъдат разгледани от Съвета на директорите по инициатива на изпълнителния директор и ще бъдат предложени за гласуване на акционерите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts