| | | |

Светецът Гюров: Ще реабилитираме ГЕРБ, когато скъсат пъпната връв с Гешев

“Tова, което видяхме по време на консултациите и от заявките на партиите в парламента, е че в момента има едно масово бягство от отговорност и търсене на варианти как да излезем най-бързо в посока избори.

Междувременно се гледа да се осигури служебна победа с хартиената бюлетина.”

Това коментира пред Нова тв председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

“Ако следим действията на партиите и какви са първите неща, с които искат да се занимават в парламента, единствено ПП показва, че ние с нашите ясно заявени политики и мерки имаме намерение да поставим важните проблеми на дневен ред”, добави той.

Като уточни, че са влезли в 48-ия парламент с два основни принципа – да работят за решаване на проблемите и да отстояват принципите и позициите си.

Гюров отново обясни, че „Продължаваме Промяната” няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ или ДПС.

„Никой не може да очаква или да изисква от нас да направим такава стъпка”, категоричен е той.

Ако се стигне до втори мандат, той обясни, че разговорът за него няма да е имитация, затова подходили отговорно, като заявили политиките си.

„Ще водим прозрачни разговори с всички политически сили”, уточни председателят на ПГ на ПП.

„Ако става въпрос за ГЕРБ, ние искаме да знаем готови ли са да скъсат пъпната връв с главния прокурор Иван Гешев и най-накрая да успеят да го споменат в едно изречение със съдебна реформа.

Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на управление не е бил в интерес на българските граждани, а в интерес на определени фирми, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме защо бягат от отговорност да съставят правителство”, каза още Гюров.

По отношение на преговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, той уточни, че не търсят унижение, а поемане на отговорност.

„Когато говорим за политики, заявки, какво мислим да направим и какъв модел искаме да изградим за България, тогава въпросът е дали има доверие за тези заявки, които се правят”, уточни той.

Ако ГЕРБ скъсат пъпната връв с Гешев, това според Гюров ще е път към бъдеща реабилитация за партията на Борисов. Към момента няма вариант за сътрудничество с ГЕРБ, по думите му.

Няма шанс депутати от групата на ПП да се отцепят, каза още Андрей Гюров.

Нямаме червени линии с избирателите на останалите партии, подчерта той. ПП са готови да управляват с правителство на малцинството.

Ще подходим изключително отговорно към втория мандат, обясни народният представител. Не сме съгласни на безпринципни договорки, отсече Гюров.

От партията искат кабинетът да внесе базов бюджет в парламента.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts