| | | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Велислав Минеков уволни скандалния си съветник от борда на НДК

Министърът на културата проф. Велислав Минеков освободи тази сутрин Светослав Трайков като член на съвета на директорите на Националния дворец на културата (НДК), по-малко от месец след като го назначи.

Серия коментари на Трайков лъснаха снощи вечер във фейсбук и нажежиха страстите.

От тях се чете ясно, че Трайков не просто намира за клети “поддръжниците на киевския режим”, но и признава, че предпочита рублата като валута, в която да държи личните си средства.

Алкохолният джигит на пътя с постановена присъда, който последователно пърха като пеперуда от ГЕРБ през партията на люспите от Бойко Борисов “БАСТА” начело с Мирослав Найденов, а след това става член на ББЦ на Николай Бареков и пръв гушвач на Мая Манолова по време на протестите през 2020 г., “блести” с трактовка на режима на тока в Украйна:

“Ние сме си добре, мислете за киевския режим, заради който половин Украйна е без ток…” на фона на ожесточените ракетни удари, заповядани от Кремъл в последните дни.

Съветникът на Минеков е едно от познатите лица от протестите срещу кабинета “Борисов 3” и главния прокурор Иван Гешев през лятото на 2020 г.

На 20 юли същата година той участва в акция, в която заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов и настоящия заместник-министър на енергетиката Еленко Божков натискат аварийните бутони на метростанция “Св. Климент Охридски” и в резултат метрото спря за няколко минути.

Последва дело за хулиганство срещу Трайков, който отказва на полицията cнeмaнe нa oтпeчaтъци, фoтoгpaфиpaнe, cъбиpaнe нa лични дaнни плюc ДHK-пpoбa зa извъpшвaнeтo нa пoлицeйcĸa peгиcтpaция.

Софийският районен съд постанови, че действията на тримата в метрото са морално укорими, но не престъпни.

Всички членове на съвета на директорите на НДК – изпълнителният директор Пени Раева, Анастасия Маринова, Елена Карапаунова и Екатерина Доцева, са със статут на временно управляващи до провеждане на конкурс.

Трайков влезе в Съвета от квотата на Министерство на културата, като предстои назначаване на нов член на съвета.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts