| | | |

Много долно! Депутат: Костурков от ПП заплаши, че ще насъскат медии срещу партията

Ние нямаме нищо против земеделската комисия, ние сме против личността на Росен Костурков и смятаме, че той е изключително недостоен човек и няма място като председател на коя да е комисия.

Това заяви депутатът от “Възраждане” Стоян Таслаков от парламентарната трибуна след своя отрицателен вот за избора на Росен Костурков от ПП за председател на земеделската комисия.

снимка Архив

“В предишния парламент когато беше решаващото гласуване дали да свалим председателя тогава на парламента Никола Минчев, след като “Продължаваме промяната” беше загубила мнозинство, тогава за нас като опозиционна сила беше ясно, че ще гласуваме за неговото освобождаване.

Росен Костурков дойде при нашата парламентарна група и на всеослушание каза, че ако не ги подкрепим, ще насъскат техните медии да съобщават, че сме с ГЕРБ и ДПС.

Това се случи в деня, когато беше гласувана оставката на Никола Минчев, малко преди края на 47-то Народно събрание” , разказа Стоян Таслаков.

“Аз не знам “Продължаваме промяната” с кои медии разполагат, защото ние от “Възраждане” не разполагаме с нито една такава.”

“Поведението на Росен Костурков, когато дойде при нас, беше заповедническо, назидателно”, подчерта Таслаков.

“Това е изключително недостойно в българската политика, още по-недостойното е така се манипулира общественото мнение”, коментира още Таслаков.

“Имаше твърдения, които излязоха по националните медии, явно националните медии са медиите на “Продължаваме промяната” или имат един и същи източник на финансиране и работят за едно и също нещо”, смята Таслаков.

Нова телевизия и БТВ намеквали за коалиция между Възраждане, ГЕРБ и ДПС – до такъв извод стигнали от “Възраждане”.

След няколко опита да се избере председател на земеделската комисия в парламента, депутатите приеха кандидатурата на Росен Костурков от “Продължаваме промяната”.

Той получи подкрепата на 99 депутати от ПП, БСП, ДБ и БВ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts