| | | |

БСП мъти нещо: Божанков аут от правната комисия

Не е изненада за мен преместването ми от правна комисия, няма нищо драматично. Не е станало без разговор с мен, настоя депутатът от “БСП за България”

Явор Божанков официално не е част от правната комисия в парламента.

По предложение на Корнелия Нинова и ръководството на партията тази сутрин той бе отпратен в комисията по конституционни въпроси, където е обикновен член, а не зам.-председател какъвто трябваше да е в правната.

Ден по-рано в интервю за медия той разкри, че не е бил съгласен в партийната позиция на БСП по темата с оръжията за Украйна и връщането на хартиения вот.

Той коментирал, че е защитавал въвеждането на машинното гласуване и не може така лесно да пренебрегне аргументите си оттогава.

От думите му става ясно, че ще обмисли как да гласува в пленарна зала по промените в Изборния кодекс.

Двете теми обаче са червени линии за червените и веднага започнаха спекулации, че рокадата, извършена по-малко от 24 часа след изказването му е свършена с това.

Няма никаква сензация, опита Божанков да потуши слуховете в парламентарните кулоари. Коституционната комисия е не по-малко важна, ще продължа работата си в нея с всички усилия. Там ще бъда полезен.

Не е изненада за мен преместването ми от правна комисия, няма нищо драматично. Не е станало без разговор с мен”, коментира депутатът, който е гражданска квота в БСП.

“Всеки има право на собствнео мнение и на нюянси. Фактът е, че в БСП щом се зачита, мога да говоря и да изразявам мнението си, така че няма нищо драматично”, настоя Божанков.

Разговор за рокадата той е провел с Нинова и ръководството на групата. Депутатът обаче отказа да каже предварително как ще гласува за предоставянето на оръжие за Украйна и за връщането на хартиената бюлетина и призова журналистите да изчакат гласуването в зала.

Минути по-късно лидерът на БСП Корнелия Нинова се появи в кулоара заедно с Божанков и отрече позициите му по двете теми да имат нещо общо с рокадата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts