| | | |

БЯС! Кирил Петков: Безочие! БСП са предупредени от Радостин Василев, да внимават

Безочие е, че първият закон в новия парламент ще е за хартиените бюлетини, заяви Кирил Петков от “Продължаваме промяната” пред Нова тв.

Според него при смесена система – хартия и машина, има още един начин да бъде контролиран платеният вот.

“Истината е, че и ГЕРБ, и ДПС осъзнаха, че при честни избори нямат този мащаб. Затова вече не ги искат. Хартиените бюлетини са част от инструмента на задкулисието”, каза Петков.

На последните избори с хартиени бюлетини, над 460 000 невалидни бюлетини. ИТН не влезе в този парламент само с 4000 бюлетини. Представете си каква подмяна на вота може да има с хартиени бюлетини, заяви експремиерът

Що се отнася до идеята на ДПС за машината, която валидира бюлетини, Петков я определи “за фишек” – защото щяло да има мотаене кога ще се въведе, някъде далеч във времето.

ГЕРБ и ДПС осъзнаха, че при честни избори, дори да са първа политическа сила, не могат да се разгърнат с “този мащаб”. Затова решиха, че не им трябват честни избори, подчерта Петков пред Нова телевизия.

ПП и с “Демократична България” почнаха да стават все по-голяма заплаха за тях, добави той.

“Толкова много бързат – това ли е най-важното за хората, да им се подмени вотът”, попита Петков, който видя “едно ниво на безочие” – “от една страна говорят хубавите приказки”, от друга като дойде времето за реалните решения за напредък, “не правят никакъв компромис”.

Радостин Василев де факто предупреди БСП, че ако продължава така, коалиция с ПП ще е невъзможна.

За всеки от тези 16 важни за България мерки, които начертахме, можете да бъдете сигурни, че ще подкрепим всяко разумно предложение след разговор, обеща Петков. Няма как при тези мерки да има в края на годината “едни излишъци, които да раздадем на наши хора”, добави той.

Изобщо не искаме да ходим на избори, заяви той. И обясни, че в предишния парламент ПП не е имала лукса да има опозиция, която предварително да обявява всички теми, по които ще даде подкрепа.

По 16-те политики, които сме обявили, ще бъдем конструктивна опозиция. За тези 16 политики ще гласуваме “за”. Така ще знаят, че имат предвидима опозиция по тези теми, обясни Петков.

По думите му най-доброто нещо за петрола е дерогацията му за България, договорена от неговото правителство с Европейската комисия.

Тя трябва да влезе в сила от 5 декември и според нея за България трябва да остава евтиният руски петрол – суров или преработен, а за износ да е неруският.

Никога ЕК не е имала предвид, че България ще бъде някакъв брокер на петролни продукти, отговори Кирил Петков на въпросите забранява ли ни Европа да изнасяме петрол.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts