| | | | |

Един лигльо с писклив гласец, който се върти на стола като ухапан от рой пчели, словоблудствал по …

Един лигльо, който си търси чувството за хумор като отчаян ловец на бисери в Перловската река, снощи, в някакво тъпо шоу по държавната БТВ, се заяждал с нашия Инициативен комитет за смесено гласуване – с машини и с хартиени бюлетини.

Николаос Цинти-ри-минти-ри словоблудствал срещу законното право на българите да имат избор как да упражнят правото си на вот.

Набедил ни, че смятаме българите за прости хора, които не могат да се справят с машините.

Напротив! Смятаме българите за достатъчно интелигентни и информирани, за да нямат безпрекословно доверие на машините – особено по начина, по който се употребяват у нас, без контролно преброяване на разписките и без одит на “Информационно обслужване”.

От първата ни пресконференция, на 8 юни в БТА, обясняваме в какво се състои нашата идея.

За няколко седмици събрахме 111 000 подписа за връщане на хартиената бюлетина, а подписката депозирахме в 47-то Народно събрание.

БТВ не изпратиха репортери, не се интересуват от мотивите, не защитават интересите на избирателите, които не искат да приемат монопола на мадуровките.

Един лигльо, който има по-малко екранно обаяние от стола, на който се върти като ухапан от рой пчели, смята, че е голямо геройство да се репчи на Станислав Недков, наричайки го “онова нещо” Стъки.

Станислав Недков е шампион, председател на федерация, има няколко висши образования и магистратура. И оня екранен палячо, с писклив гласец, не може да му стъпи на малкия пръст.

Свързах се днес с главния редактор на шоуто, симпатичен младеж на име Цветомир Семов, който ми обясни, че трябва да изпратим писмо с молба за право на отговор до началниците на БТВ, пък те да решат какво да правят.

Аз да му кажа, понеже тези случайници, пишман-телевизионери, не знаят, че е в интерес на медията, да потърсят мнението на засегнатите. Така повеляват правилата на плурализма.

Членовете на Инициативния комитет имаме свои медии – ПИК, Труд, 5Gmedia, Bulgaria News, популярни сме в социалните мрежи. Всъщност, разполагаме с повече любознателни читатели от изтерзаните от скука зрители на Николаос Цинти-ри-мин-тири.

И ще продължаваме да им говорим като зрели и мъдри хора – Демокрацията е право на избор!

П.П. А БТВ е държавна телевизия, защото се храни с милионите от държавните министерства, от агенции и от държавната лотария.

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts