| | | |

Костя Копейкин ще върви да се моли на Румен Радев

Имахме припирня с зам.-министър председателя Пеканов, който в отговор на нашия въпрос кога ще представи своята част от анализа, каза, че не може да обръща внимание на “мними финансови експерти от чужбина”, имайки предвид Нобелови лауреати като Джоузеф Стиглиц.

За неуспелия вечен докторант Пеканов очевидно Нобеловите лауреати не са от неговата категория.

Това каза председателят на партия “Възраждане” Костадин Костадинов в кулоарите на парламента.

Преди дни от “Възраждане” представиха документ, за който обясниха, че е частичен доклад на БНБ, според който влизането ни в еврозоната е рисково.

Партията на Костадинов готви и референдум за приемането на еврото, като за целта потърсиха подкрепата на останалите парламентарни групи.

От поканените 6 парламентарни групи на разговорите с нашите контактни групи се отзоваха две – ГЕРБ и БВ, като и двете категорично отказаха да подкрепят идеята на “Възраждане” да се проведе референдум.

И двете смятат, че българският лев трябва да бъде унищожен като валута. Другите не се отзоваха на поканата ни – това е тяхно право, разказа Костадинов.

Междувременно ние не сме изчерпали абсолютно всички конституционни механизми за провеждане на референдум.

Както е добре известно – три са начините са свикване на референдум.

Първият е вече изчерпан, тъй като нямаме подкрепата на другите партии.

Вторият е президентът да свика такъв референдум и аз лично ще се обърна към него, когато отидем на консултациите, с призив той да се възползва от конституционното си право и да го направи.

Ако и там не получим разбиране, имаме готовност да свикаме в рамките на една седмица да създадем инициативен комитет.

Вече сме говорили с много граждани, анализатори, които да се включат. Вече има и такава инициатива, която върви успоредно с нашата. И да съберем нужните подписи, като сме си поставили за цел 500 000 подписа в рамките на 3 месеца, каза Костадинов.

Излезе една много интересна информация, че БНБ отрича да има такъв доклад.

Тъй като явно ефектът от казването на истината е доста притеснителен за хората, които убеждават българските граждани колко е хубаво да се отречем от собствената си валута.

Очевидно този ефект ги уплаши, затова те започнаха да се отричат от собствената си дума. Аз останах изключително изненадан, когато разбрах, че БНБ отричат да са предоставили това, което са ни предоставили с това писмо.

Затова сега искам да кажа, че ръководството на БНБ лъже. Уплашено е от собствените си 37 експерти.

Писмото, което е изпратено до нас, не е изпратено само до нас, а до секретарите на всички ПГ в 48-ото Народно събрание, като вътре пише, че са представени работните текстове от проекта на анализ на ефектите от въвеждането на еврото, разработени от експерти на БНБ в рамките на междуведомствената работна група, посочи още той.

Те не включват текстове от представителите на МФ, работните текстове са към 25 октомври, те не са одобрени от работната група и от координационния съвет за въвеждане на еврото.

Това е момента, с който Радев се презастрахова. Той ни каза, че не може да ни даде целия анализ, защото трябвало да има разрешението и на другия съпредседател Пеканов, но можел да ни даде тяхната част.

Тъй като според Димитър Радев този доклад не е готов, а няма други експерти в БНБ, които да го разработват, въпросът ни е следния:

Пеканов се изтърва и каза, че този вариант не е цензуриран. Въпросът ни е, ако този вариант не е цензуриран, кой тогава варианта, който ще ни бъде показан накрая, и ако той е различен от този тук и различен от този тук и изготвен от 37 експерти на БНБ – най-добрите в областта на финансите в България, кой точно ще ги цензурира и ще създаде нови политически модели.

Прави се всичко необходимо да се скрие грозния факт, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако влезе в еврозоната и заличи своята собствена валута.

Целта е унищожаването на българските финанси, посочи лидерът на “Възраждане”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts