| | | |

Тома Биков: Ако бъдат приети някои от законите, ще са нужни над 10 млрд. лева повече разходи в бюджета – не еднократни, а всяка година

От ГЕРБ ще подкрепим антикорупционния закон на ПП и на второ четене в пленарната зала. Ще подкрепим и антикорупционния закон на ДБ, изобщо ще подкрепим всички такива закони, обясни Тома Биков от ГЕРБ пред Нова тв.

По думите му 16-те точки, предложени от ПП, за да има евентуални преговори за правителство, могат да бъдат разделени на няколко части. Някои от тях, които са свързани с компенсации за тока и газа, вече били изпълнени.

Сред тези точки е и антикорупционният закон, но Биков останал изненадан, че при разглеждането му във вътрешната комисия представителите на ПП не присъствали.

Третата група закони са свързани с доста пари, затова искаме по-експертен разговор, обясни Биков. Ако бъдат приети, ще са нужни над 10 млрд. лева повече разходи в бюджета – не еднократни, а всяка година.

Това се бие с тяхното предложение, че бюджетният дефицит трябва да е под 3%, обясни депутатът.

По думите му е лесно да се предлага увеличение на разходите, но е много трудно да се предлага увеличение на приходите.

За тази част от предложените законопроекти от ГЕРБ били готови да се срещнат на ниво експерти, като имат предвид Кирил Ананиев и Деница Сачева.

ГЕРБ ще настояват и за хартиени бюлетини, и за машини на изборите и всеки да гласува, както му е удобно, обясни Биков.

Парламентът няма какво повече да направи от това – с тези думи Тома Биков от ГЕРБ коментира вчерашното решение на НС за даване на оръжие на Украйна.

Той добави, че парламентът може единствено да изрази политическа воля. Той не може да направи преглед на наличностите и да каже кои оръжия са необходими и кои не, кои можем да дадем.

Това е работа на изпълнителната власт, смята Биков

Очаквам да се направи наистина сериозен преглед на наличностите и да се види с какво можем да помогнем. България няма как да помогне с нещо, което не може, посочи той

Трябва да се види също какво от наличното може да се даде и на негово място да се замести с ново оръжие и техника и с това да се модернизира българската армия.

Мисля, че парламентът даде широко поле за действие на правителството. Ако имаме редовно правителство тази политика би могла да придобие и друг характер. Но парламентът няма какво повече да направи, посочи той.

Вчера дадохме знак, че България ще участва активно в съюзите, в които участва, каза още той и добави, че ще се защитава и националния интерес.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts