| | | |

Диагноза: От последната дупка на кавала, дженерал Танас се размечта за власт

Българската общественост очаква от избраните в Народното събрание да изберат правителство, но това не означава да е на всяка цена

Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“БСП какъв компромис направиха – дадоха цялата власт в парламента на ГЕРБ. Цял месец мина, а от ГЕРБ – ни вопъл, ни стон.

Борисов е в много тежка ситуация, защото няма възможност за коалиционно правителство, а правителство на малцинството ще бъде избрано с гласовете не на тези, които той иска, а с тези на ДПС и БСП”, анализира генералът.

Много е важно какво ще се случи с първия мандат. Това, което аз виждам и искам да го съобщя на българските граждани, един месец мина от изборите, а ГЕРБ нито вопъл, нито стон.

Не знам преговарят ли с някого, нищо не се чува. Давам си сметка, че Борисов е в много неизгодна ситуация”

“Този парашут няма да му се отвори и той го разбира”, заяви той за евентуално правителство между ГЕРБ, ПП и ДБ.


“Изходът е ГЕРБ да върне първия мандат и да подкрепи втория на “Продължаваме промяната” и ДБ. Борисов е в изолация, затова трябва да се оттегли”, дефинира депутатът изхода от политическата криза.

“Докато съм съпредседател на “Демократична България”, ние няма да подкрепил правителство с мандата на ГЕРБ. За евентуален съюз с Борисов бих казал – гладна кокошка просо сънува”, добави Атанасов.

“На обкръжението на президента Радев им се услади да разпределят порциите, както казваше хидроинжинерът. Вероятно се надяват на поне още едно служебно правителство”, каза председателят на ДСБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts