| | | |

Драгомир Стойнев разкри какъв е варианта да се състави редовно правителство

“Машините остават, но трябва да даде шанс и на други хора – възрастни, не толкова образовани и т.н., които определено изпитват някакъв страх от машинното гласуване”

“За нас като социалисти е хората да имат право на избор. Наистина така ще дадем възможност хората да се отпуснат и да гласуват. Нека да видим какво ще се случи на следващи избори. Дано не бъдат скоро, защото това ще бъде доста неприятно”, каза Стойнев.

Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ1.

“Няма опозиционна група в БСП, нормално е да има различни мнения и свободен избор. по повод изказването на правосъдния служебен министър Крум Зарков и преместването на Явор Божанков от една комисия в друг”, добави той

“Ние не сме съгласни, че докладът за еврото не е одобрен от Управителния съвет на БНБ. Чуваме, че в ръководството ѝ има някакви търкания, по-точно един човек е срещу останалите.

Очаквахме доклад, след който да можем да преценим дали въвеждането на еврото да стане през 2024 г., дали през 2025 г. или по-нататък. Не трябва да се вадят политически дивиденти от един дебат на професионално ниво. Ние от БСП казваме:

Трябва да влезем в еврото при този курс, но трябва да преценим какво ще се случи на една сравнително по-бедна в рамките на ЕС държава като България”, каза още депутатът от левицата.

“Важното е да направим бюджет, който да не е изпълним, но в същото време да гарантираме спокойствието на гражданите и бизнеса.

“Ако искаме да вървим напред и да имаме стабилно управление – всеки трябва да направи крачка назад”, каза Стойнев и даде пример с поведението на БСП при избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

Той посочи, че БСП е показала на всички с избора на Рашидов, че го е направила в името да не се срине парламентаризма.

Единствено БСП показа какво трябва да се направи в момента – с избора на Вежди Рашидов партията показа как трябва да се действа в името да не се срине парламентаризма.

Но БСП не може сама да изнесе политическата криза”, уточни Стойнев позицията на партията си.

По повод упреците, че по една тема БСП гласува с ГЕРБ, а по друга – с “Възраждане”, той каза:

“Така ще е вече. Отиваме към нов тип политическа система, нов парламентаризъм. Ние сме направили определени обещания към избирателите си и ще ги спазваме.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts