| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Копейкин: САЩ искат широкомащабна война и подготвят тила си – България

“Без дори да имаме правителство, всички основни приоритети, които американците са си поставили в българската политика за изпълнение от страна на българските власти, се случват.

Вече даваме оръжие на Украйна. Взе се решение за унищожаване на българския лев.

Нещата, които искат американците да се случат в България, се случват, и то изключително бързо.

Това означава, че САЩ искат широкомащабна война и затова подготвят своя флаг и мекия си тил – България.

Въпреки че евро-атлантическата тълпа доминира в парламента, голяма част от обществото не разсъждава по този начин”.

Това каза пред БНР лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов.

И допълни, че ясно са се очертали двата полюса в българската политика – единият гравитира около “Възраждане”, които настояват България да е собствен геополитически център, а другият е около тези, които казват, че “България няма право да съществува като самостоятелна държава и трябва да бъде управлявана от Вашингтон и от Брюксел”.

Костадинов посочи, че от “Възраждане” искат третия мандат и са готови със състав на правителство и изрази съжаление, че решението за влизане на България в еврозоната ще бъде политическо.

“Тепърва започваме да разговаряме по темата за еврото. Няма да позволим българският лев да бъде погребан току-така…

Ако не получим подкрепа от политиците, ще направим инициативен комитет за събиране на подписи за свикване на референдум по темата”.

Костадинов определи като смешно твърдението – да вземаш пари от американците е проява на демократичност и плурализъм, а ако вземаш пари от руснаците, това е фашизъм.

“Само след изказване на Лена Бориславова, бивш шеф на кабинета на бившия премиер Кирил Петков, че руснаците давали по 4000 лева на български журналисти и медии, за да говорят руската гледна точка, това беше безкритично отразено навсякъде.

Даже започнаха да се правят списъци с хората, които получават тези пари, бяха сочени с пръст, имаше призиви към главния прокурор да ги разследва. И всичко това на базата на приказките на една жена.

В средата на годината от “Възраждане” пуснахме сигнал с повече от 300 страници документация за финансирането на юридически лица – медии, НПО, партии, от фондация “Америка за България” и от Американското посолство, което е в пряко нарушение на българското законодателство.

Не сме получили отговор от прокуратурата.

Оказва се, че мнението на една жена е по-тежко, отколкото фактологията”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts