| | | |

ПСИХАРИЯ! Дунчев: ГЕРБ трябва да изпълнят 3-4 наши условия и тогава да управляват с ПП и ДБ

Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП е, ако изпълнят три-четири условия. Това са смяна на главния прокурор, нова антикорупционна комисия и смяна на всички корумпирани кадри в държавната администрация.

Ако просто влезем във властта заради постове и заради облагодетелстване, вече да сме го направили, но вече веднъж го видяхме и изгоряхме с партии, зависими от мафията.

Това заяви депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев пред БНТ.

Той обясни, че ГЕРБ са приели предложението на ПП – ако има диалог между двете партии да бъде в Народното събрание, между лидерите и пред медиите.

Срещата ще е между председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, като тримата ще обсъдят да се спрат кражбите и да се спре корупцията.

Ако искаме да работим с другите партии в парламента и не успеем да работим по приоритетите на ПП, то се обезсмисля съществуване на промяната, изтъкна Дунчев.

“Вече понесохме риск да влезем в коалиция с партии, които имат обречено минало с известни зависимости към мафията, падна ни правителството и загубихме предсрочните парламентарни избори”, категоричен бе депутатът от ПП.

ПП се навиха на среща с ГЕРБ, но са непреклонни – няма да подкрепят правителство с мандата им

Според него единствената политическа опция пред ПП е да кажат какви са техните условия, при които могат да работят с всички партии.

ПП са готови да подкрепят ГЕРБ и БСП, стига да има мерки, които да са за подкрепа на хората.

Дунчев коментира, че ПП и ДБ не могат да управляват самостоятелно, затова единствената им политическа опция е да кажат кои са условията, при които могат да работят с всеки. По думите му не е нужно ПП да са в управлението.

“Ние ще подкрепяме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна.

Готови сме да подкрепим ГЕРБ, дори и БСП, когото и да е било, стига да има мерки, които решават проблемите на хората”, категоричен беше той.

Единственото, което можем да направим с ГЕРБ, е да предоставим списъка си с условия, ще им помагаме да спрат кражбите, но да участваме с тях в едно управление, в което да бъдем засмукани от тяхната корупционна машина – няма смисъл, подчерта Дунчев.

Той посочи, че все пак има хора в ПП, които искат да са във властта, но увери, че няма руска фракция сред опозицията в 48-ото НС.

“Ако бях аз на мястото на Бойко Борисов и Деси Атанасова щях да направя следното – ако исках работя с евроатлантическите партии, щях да питам какво искате, за да се справим с корупцията, с което да се гарантира, че ГЕРБ не може да използва властта за кражба и корупция, а да се работи за по-добра икономика”, обясни Дунчев.

Дунчев добави, че трябва да има списък от правила и мерки, по които депутатите да работят заедно.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts