| | | |

Ексминистър: След Борисов България беше в отлична финансова позиция. След това започна спускане по пързалката, защото ни управляваха ….

Някъде докъм септември 2020 г. България беше в отлична финансова позиция. След това започна спускане надолу по пързалката.

Причината още да не сме катастрофирали напълно е, че започнахме от доста по-добро състояние. Но посоката е много грешна.

Това мнение изрази бившият министър на икономиката Николай Василев в ефира на bTV.

снимка Архив

Според него причините за това са, че са ни „управлявали хора, които вярваха, че колкото по-големи дефицити има държава и колкото по-големи дългове вземе, толкова по-добре. Това е изключително погрешно и резултатите са ясни.“

„Преди две години Държавният бюджет беше 42 млрд. лв. Сега очаквам да завършим със 68 млрд. лв., а догодина ще е 70-80 млрд. лв., а може и 100 млрд. лв.

На политиците и 100 млрд. лв. не са им достатъчни, за да харчат и раздават“, заяви бившият икономически министър.

Василев е на мнение, че замразяването на цените на тока, парното, водата, както и помощта за горивата са неправилни мерки.

„Те подкрепиха с огромни средства богатите хора, които нямат нужда от това, а на социално слабите помогнахме с малко.

Оказа се, че бедните плащат сметките на богатите по този начин. В момента по-високите пенсии се плащат предимно от дългове, които ще изплащат един ден нашите деца“, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts