| | | |

НЯМА интрига: Стана ясно защо Зико не посрещна Борисов в Пловдив СНИМКИ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който в мандата си е най-големият радетел за строителството на “Колежа” и реконструкцията на “Лаута”, не участва в срещата на бившия премиер Бойко Борисов с изпълнителя на стадион „Христо Ботев” Илиян Филипов, фенове, представители на Общината и хора от актива на ГЕРБ, предаде репортер на „Марица”.

Присъстващите веднага видяха в отсъствието на Здравко Димитров политическа интрига и тя се появи в края на изказването на Борисов

Лидерът на ГЕРБ пристигна днес в града, за да инспектира строителството на двата стадиона. Той бе посрещнат от местния координатор Иван Тотев и активисти на партията.

Борисов опита да тушира напрежението между строителя и запалянковците на Ботев, които твърдят, че на Колежа се строи бавно и некачествено, а изпълнителят постоянно настоява за още средства, без да е ясен окончателният проект за стадиона и без точни количествено-стойностни сметки.

Здравко Димитров, който на практика е двигателят на двата проекта и лобира най-активно за осигуряването на държавната помощ от 37 млн. лева по времето на кабинета „Борисов 3”, не е на срещата, защото е в Истанбул по покана на своя колега – кмета на мегаполиса Екрем Имамоглу.

снимка Интернет

“Посещението бе планирано отдавна и нямаше как да откажа на човек като Имамоглу, коментира за „Марица” Здравко Димитров.

Заедно с него в Турция са кметът на София Йорданка Фандъкова и кметовете на Стара Загора и Свиленград Живко Тодоров и Анастас Карчев.

Те са част от официалните гости на ежегодния маратон на Истанбул, който е огромно събитие за най-големия турски град. Международното състезание се провежда под патронажа на Екрем Имамоглу и събира хиляди участници и фенове.

Здравко Димитров премина заедно с домакините през един от мостовете на Истанбул, участва в награждаването на победителите в надпреварата, а после пи чай с Имамоглу.

снимка Интернет

Надявам се Борисов да е доволен от строителството на двата стадиона. Винаги съм му благодарил за подкрепата, която дава за развитието на Пловдив, каза още Здравко Димитров.

Засега той не е коментирал новината от Борисов, че ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на изборите догодина.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts