| | | |

Даниел Митов: В миналия парламент “Промяната” купуваха депутати

Продължаваме промяната искат да ходят на нови предсрочни парламентарни избори.

Това заяви пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Хората искат правителство от политиците, което да решава проблемите пред обществото. Подобен тип срещи не са начало на коалиционни преговори. Има смисъл да се разговаря.

Видяхте колко парламента отминаха без да бъдат постигнато нищо. ПП искат да отидат на избори от самото начало, категоричен бе той

По думите му в парламентарната република партиите не се обявяват за опозиция още в самото начало. Още в самото начало ПП искат да се ходи на избори, защото ако не искаха такива, нямало да казват, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство, посочи Митов.

Той се надява на срещата с ПП да се говори сериозно и да не се говори с клишета и пропагандни небивалици, каквито слушал много напоследък.

Митов е убеден, че зрелите партии в парламента, които знаят какво е законодателство и преговори, ще направят всичко възможно да стигнем до някакъв приемлив вариант за съставяне на правителство.

Борисов е опитен човек в българската политика и знае какво говори.

Когато хората са те изпратили в парламента, си длъжен да направиш всичко, за да има правителство. Аз съм убеден, че зрелите партии в парламента ще направят всичко възможно, за да се стигне до някакъв вариант на правителство.

Освен ПП, другите се държат като системни партии.

“Български възход” се държи като системна партия, оцени Митов и добави, че партията на Стефан Янев се държи зряло и адекватно.

Митов увери, че ГЕРБ никога не са ходили да купуват депутати, както правили ПП в миналия парламент.

Има институционален начин, по който се подхожда. Никога не сме ходили да търсим депутати от тук и там. Видяхте какво стана като се криха в разни лаборатории и купуваха депутати – падна им правителството.

Той посочи, че са изнервящи думите, че с връщането на хартиената бюлетина с промените в Изборния кодекс, се маха и машината.

И машинното, и хартиеното гласуване има нужда от подобрение, за да бъдем сигурни, че кодът е такъв, че не може да води до злоупотреби и как да се намалят злоупотребите с недействителните бюлетини, каза още Даниел Митов.

А запитан защо е опасно президентът дълго време да управлява през служебни кабинети, отвърна: Президентската институция не е натоварена с достатъчно легитимност от конституцията и гражданите така, че да прави политики.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts