| | | |

ДБ наясно с “научната фантастика”: Радев няма да ни даде третия мандат

Съмняваме се третият мандат да ни бъде връчен.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Атанас Славов от ДБ.

Като причини той изтъкна възгледите на партията спрямо оръжието за Украйна, еврозоната, самолетите Ф-16 и критичната си позиция към президента.

“Работим за втория мандат”, категоричен бе Славов.

Според него сега може да бъде съставено единствено “компромисно” правителство, “което не може да постигне твърде високи цели в тази ситуация”.

Вчера Асен Василев отсече, че няма как третият мандат да бъде връчен на ДБ. Това е научна фантастика, беше категоричен съпредседателят на ПП, като все пак остави малка вратичка с обяснението, че ако все пак това стане, тогава “Промяната” ще мисли как ще реагира.

Той коментира връщането на хартиените бюлетини.

“Това, че има представители на отделните политически партии не гарантира достатъчно честността на вота. Има много представителите, които се записват заради хонорара”, смята Славов.

И предложи решение – професионална изборна администрация.

“Достатъчно е член на комисията да драсне една чертичка и да направи вота невалиден. Ние отдавна говорим за професионална изборна администрация. Това също е решение”, каза той.

От партията предложиха още въвеждането на преброителни центрове. Според техни изчисления на територията на България ще са нужни около 300, за да може гласовете да се броят за по-кратък период от време.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts