| | | |

Деси Атанасова посече ПП, БСП и ДБ: Категорично докато няма правителство, което да носи отговорността, не следва да има изобщо разговори по закон за държавния бюджет

По време на правителството с третия мандат на Борисов направи преградно съоръжение и то беше давано за пример в цяла Европа като единствен начин за предпазване от мигрантска вълна.

Допреди 2 години темата мигрантски натиск не присъстваше изобщо в новинарските емисии.

Това каза пред bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова повод убийството на български граничен полицай на границата с Турция.

„Тук идваха и Камерън, и Орбан, и Ердоган, и Макрон по тези въпроси“, припомни тя.

По думите ѝ, след като за оградата са отпуснати 5 млн. за ремонт, става дума за „лошо стопанисване, пълна дезорганизация на МВР“.

„Покушението срещу граничния полицай Бъчваров, е покушение срещу държавността. Ако държавата не се изправи срещу това, в никакъв случай не можем да гарантираме сигурността на българските граждани“, заяви Атанасова.

Според нея настоящият вътрешен министър непрекъснато сменя кадри и има постоянно текучество.

Тя предупреди, че има опасност да намалява доверието в България по отношение на Шенген, въпреки демонстрираната готовност за влизане в пространството.

Атанасова опроверга изказването на Венко Сабрутев, който интерпретира думите на Бойко Борисов по-рано днес като подкрепа за ПП по отношение на бюджета.

“Г-н Сабрутев вероятно както е отсъствал онзи ден при гласуването на Ф-16, вероятно така е отсъствал и при нашата пресконференция”, каза тя.

Според нея, не следва да има изобщо разговори по закон за държавния бюджет.

“Ако постигнем базов консенсус по определени политики, ние можем да бъдем обединени и ще знаем, че ще има консенсус в сградата на парламента, което ще подкрепи тези решения”, каза Атанасова.

“Категорично докато няма правителство, което да носи отговорността, не следва да има изобщо разговори по закон за държавния бюджет. Можем да се окажем в предизборна обстановка и ще започне наддаването по сватбарски.”

Във връзка със срещата на ГЕРБ и “Продължаваме промяната” тя заяви, че както между хората, така и между партиите единственият повод да не си говориш е да нямаш какво да си кажеш или да те е страх от това, което ще чуеш.

“Ние имаме какво да си кажем с ПП. Ние можем да стигнем до консенсус. Доказахме, че можем да водим конструктивен диалог”, коментира Десислава Атанасова.

Относно съставянето на редовно правителство в заключение тя заяви:

“Аз мисля, че в момента е дошло време, в което ако всеки проявява отговорност, държавническо поведение и мъдрост, в ситуация, в която само на 300 км има война.

Зимата не се знае какви предизвикателства ще донесе на народа. Трябва да намерим начин да говорим и да търсим обединение в името на държавата ни.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts