| | | | |

Извънредно! Има задържани за убийството на граничния полицай!

Заловени са двама души – един извършител и един помагач, те не са турски граждани, обяви Борислав Сарафов

Преди 10 минути колегите от турската прокуратура ни съобщиха, че са задържани двама души – един извършител и един помагач. Изяснява се какви граждани са и в момента ги разпитват.

Трагедията търпи бързо развитие. Отличната ни комуникация с турските ни колеги дава резултат. Преди 10 минути колегите от турската прокуратура съобщиха, че са задържани двама души.

Това каза пред bTV заместник-гласният прокурор Борислав Сарафов по повод разследването на убийството на български граничар край Елхово.

Задържани са двама души – един извършител и един помагач. Те не са турски граждани, според първоначалната информация.

„След разпита най-вероятно ще командироваме екип от следователи да се запознаят с материалите и доказателствата“, каза Сарафов.

Ние ще отидем да се запознаем с доказателствата в Турция и вероятно ще поискаме на по-късен етап тяхната екстрадация, обясни Сарафов.

“Имам високо мнение за колегите от турската прокуратура и мисля, че те са установили извършителите. Разбира се това е в процес на продължаващо установяване и доказване.

Вероятно те ще носят наказателна отговорност и по турските закони, но надделява интересът на българската държава и те трябва да ни бъдат предадени, за да бъдат осъдени тук“.

„Ще поискаме екстрадицията на тези две лица“, увери той.

„Те трябва да получат присъдата си в България. Установява се какви са. В непрекъсната комуникация сме с турската прокуратура“, добави заместник главният прокурор.

Новината потвърди и посланикът на Турция у нас. От МВР също съобщиха за bTV че турският посланик е информирал вътрешния министър за арестуван заподозрян за стрелбата на границата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts