| | | |

Карадайъ култов: В някои от разговорите виждаме, че има само уста. Липсват уши. А в диалога, освен уста е необходимо и ухо, което освен да слуша, и да чува

Днес имаше среща между първата и втората политическа партия. Този разговор ме обнадеждава, че вървим в правилна посока – партиите да не се мразят. Не да има реваншизъм между тях, а да търсим приоритети и политики за решаване проблемите на хората.

Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира днешната първа среща между ГЕРБ и “Продължаваме промяната” в парламента за уточняване на приоритетите за излизане от кризата.

В момента комуникацията между партиите е по-скоро на ниво разговори. Надявам се да изкачим още едно стъпало – до диалога, за да произведем онова, което е нужно за съставяне на правителство, каза Карадайъ.

И подчерта: “Във всички случаи ние предварителни червени линии не поставяме, но няма формула, при която да има подкрепа на всяка цена.”.

Председателят на ДПС още веднъж подчерта, че за Движението геополитическата ориентация на България не подлежи на ревизия. Не може да има и отстъпление от демокрацията.

„Разговорите вече са факт. Тези разговори трябва да станат рационални, целенасочени и конструктивни, тоест, да минат в полето на диалога.

Защото в някои от разговорите виждаме, че има само уста. Липсват уши. А в диалога, освен уста е необходимо и ухо, което освен да слуша, и да чува”, коментира Мустафа Карадайъ.

И продължи: “И понякога да си коригираме поведението, когато чуваме опонента. И в него задължително да виждаме не враг, а опонент с различни ценности и приоритети, стига да ги има“.

Карадайъ изрази и подкрепата си към подхода на президента Румен Радев за начина, по който провежда консултациите.

„Да поздравим и г-н президента, който дава възможност да се стигне дотам, че политическите партии от омразата и реваншизма помежду си да стигнат до ниво разговор. Виждам факта. Малко е разстоянието от разговорите до диалога. Да направим така, че заедно да произведем този нужен диалог“, призова Карадайъ.

Той отново потвърди позицията на Движението, че ще разговаря с всички политически сили, които пожелаят това.

„Ние разговаряме с всички, от разговори не бягаме. Нашата идея е да стигнем до диалог“, повтори тезата си председателят на ДПС, изказана и след консултациите при президента миналата седмица.

На въпрос далече ли е днешният разговор между ГЕРБ и ПП до белия пушек, за който Карадайъ заговори след консултациите при държавния глава, председателят на ДПС прояви оптимизъм:

„Не мога да прогнозирам. Надявам се да не е много далече“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts