| | | | |

Корнелия Нинова предлага драконовски мерки, ще се отнема имущество

“Това, което се случи на границата между България и Турция е недопустимо посегателство срещу националната сигурност. Това е поредният такъв случай – знаете, че имаше и предишни случаи, завършили трагично.

За нас не е достатъчно просто да констатираме проблема до следващия път, трябват драконовски мерки за превенция и решаване на тези въпроси.

Затова днес внесохме промени в Наказателния кодекс, които касаят драстично увеличаване на наказанията лишаване от свобода, драстично увеличаване на глобите, отнемане изцяло на имуществото на лица в тези случаи.”

Това заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ето трите точни предложения, които правим:

1.За т.нар. каналджии, които помагат на тези групи да преминават нелегално предлагаме лишаване от свобода от 5 до 10 г., глоба от 10 до 50 хил. лева и да отпадне от сегашния текст “частично отнемане на имуществото“ и да бъде отнемано изцяло.

2.За длъжностни лица, които подпомагат каналджийството предлагаме лишаване от свобода от 10 до 20 г., глоба от 50 до 100 хил. лева и също изцяло отнемане на имуществото.

3.За тези, които подпомагат пребиваването в страната на вече преминали нелегално мигранти – предлагаме лишаване от свобода от 3 до 7 г., глоба от 5 до 15 хил. лева и също изцяло отнемане на имуществото.

Смятаме, че ние, като законодатели, трябва да гарантираме един суров закон и да следим и контролираме неговото приложение и изпълнение.

Все още не сме търсили подкрепа от другите парламентарни групи за тези промени, каза обясни лидерът на БСП.

“Трябва да намерим съгласие минимум за приемане на бюджета и увеличение на доходите на хората. Утре в 11 часа ще имаме среща с “Продължаваме промяната” по темата бюджет.

В четвъртък ще проведем среща с ГЕРБ по същата тема. Надявам се в петък срещите да продължат, защото ДПС също заявиха готовност за разговори.

Срещите ще са тук в парламента и ще са открити. Надявам се да разберем и между първо и второ четене да внесем необходимите промени, които да подпомогнат хората”, каза Нинова в отговор на журналистически въпроси.

“Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. Няма да подкрепим мандат на ДПС или “Възраждане”.

Що се отнася до третия мандат, трябва да изчакаме на кого ще го даде президента и тогава ще решаваме. Не можем да гадаем”, каза още тя.

Тя подчерта, че БСП иска да постигне съгласие за удължаване на бюджета догодина, за да гарантира увеличаване на доходите и заплатите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts