| | | | |

СКАНДАЛНО! Нежният “жълтопаветник” Борис Бонев: Крим е руски!

Нежният общински съветник и граждански активист Борис Бонев иска да “Спаси София” не само от поразиите на Йорданка Фандъкова, но и от игото на украинския флаг.

Тази позиция на младия жълтопаветник стана ясна в негов разговор с правозащиника Асен Генов.

Двамата са провели дискусия във връзка с регистрирането на “Спаси София” като партия.

Хората на Борис Бонев публикуваха вчера учредителната си декларация. Тя е приета от Инициативен комитет на 05.11.2022 година, в съответствие със Закона за политическите партии.

Всичко това сериозно навежда на мисълта, че Борис ще се кандидатира за кмет на следващите местни избори догодина.

Той беше упорито ухажван от емисари на “Продължаваме промяната” да се яви с тяхна подкрепа на вота, но явно е решил да се бори самостоятелно и си е намерил солидно финансиране.

Асен Генов запитал Бонев за позицията му по актуални политически въпроси и бил изненадан, че младокът заел категорични пропутински позиции.

Протестърът дори публикува част от размяната на реплики между двамата:

Решението “Спаси София” да стане партия идва година преди провеждането на местните избори през есента на 2023 г. През 2019-а двама представители на организацията участваха в изборната надпревара, като Борис Бонев успя да стане общински съветник, издигнат от инициативен комитет. От “Спаси София” уточняват, че няма да участват на парламентарни избори, но отсега заявяват готовност да се борят за участие в управлението на столицата на местния вот догодина

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts