| | | | |

Демерджиев: Няма да подам оставка! Хората, които ми я искат, в най-голяма степен са отговорни

Иван Демерджиев определи като неуместни критиките, отправени към ръководството на МВР и заяви, че би си подал оставката само ако президента на Република България поиска това.

Това стана ясно след поклонението пред тленните останки на убития граничен полицай Петър Бъчваров.

Служебният министър на вътрешните работи допълни, че не може проблемите, натрупани в “Гранична полиция” от 10 години да се прехвърлят върху сегашното ръководство на МВР. 

Това включва намаляването на щата, изграждането на бутафорно защитно съоръжение и проблемите с оборудването на полицаите.

“Хората, които ми искат оставката, в най-голяма степен са отговорни са проблемите, които заварихме и с които се сблъскваме. Не мога да се съглася с критиките към ръководството на МВР. За мен те са неоснователни.

Заварих “Гранична полиция” в тежко положение. Похарчихме огромен ресурс – последните години никой министър не е стоял толкова близко до служителите си.

“Мигрантския натиск ще се увеличава с годините и ще има повод да сме изключително внимателни. В тази връзка е и нашето решение да се увеличи граничната полиция. Важно е да се покаже национална отговорност по тези въпроси.”

“Убийството е извършено на турска територия. Изстрелите са произведени с ловна пушка.

Двамата турски граждани са извършвали престъпления на територията на Турция. Те не са се опитвали да преминат браздата, а са причаквали други техни жертви”, добави още служебният министър.

Той потвърди, че те са братя и допълни, че не може да даде още подробности, за да не пречи на разследването.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts