| | | |

Илияна Йотова: Да не се избързва със спекулации за третия мандат

“Срещата вчера имаше повече ползи за ГЕРБ, отколкото за “Продължаваме промяната”.

Това заяви по бТВ вицепрезидентът Илияна Йотова по повод консултациите с политическите партии.

“Все още сме в средата на преговорите, но има една съществена разлика с миналогодишните преговори. Ще бъдат предложени правителства и от първата, и от втората политическа сила.

Смятам, че ще има предложен състав на кабинет още от първия мандат”, каза още тя.

Йотова призова да не се избързва със спекулациите за третия мандат. Според нея “Продължаваме промяната” също ще опитат да предложат правителство на малцинството.

Не смятам, че трябва да се отхвърлят възможностите на първите два мандата. От “Продължаваме промяната” също изразиха готовност за съставяне на правителство на малцинството”, посочи още тя.

“Новина от срещата на ПП и ГЕРБ нямаше. Чухме проблеми и позиции, които вече сме чували.

Съдържание нямаше, нито нещо се реши, нито нещо ново се предложи. ПП разруши едно табу по отношение на ГЕРБ от 2020 г. насам”, заяви вицепрезидентът пред бТВ.

“Очевидно има стремеж да се покаже на другите формации, че ПП и ГЕРБ са партиите, които ще определят политическата картина в страната за дълго време”, смята Йотова.

“Аз лично съм привърженик на машинния вот. Действително имаше хора, които се притесниха от машините. Има голяма опасност да се върнат онези сцени с чували с бюлетини. Въпреки това смятам, че много хора ще предпочетат машините”, така Илияна Йотова коментира дали трябва да бъдат върнати хартиените бюлетини.

“Аз съм заклет парламентарист. Вярвам, че с всичките си недостатъци, парламентарната система е най-добрата форма на държавно управление”, каза още Йотова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts