| | | |

Петков на срещата с БСП: Трябва да се разделят говоренето за мандати от решаването на проблеми на хората. Трябва да се внесе нов бюджет ВИДЕО

Трябва да се разделят говоренето за мандати от решаването на проблеми на хората. Трябва да се внесе нов бюджет.

Съгласни сме, че минималната заплата трябва да се повиши. Ние предвиждаме минимална заплата от 860 лева.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по време на срещата с БСП.

Продължаваме промяната” и БСП се срещнаха в зала “Запад”. Темата на разговора е бюджета за следващата година.

В срещата участваха съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев, лидерът на БСП Корнелия Нинова и експерти от двете партии.

снимка Кадър

“Независимо от това как вървят разговорите за съставяне на правителство и мнозинство, смятаме, че трябва да търсим минимум съгласие с параметрите за бюджета на 2023 г.

Дали ще има или няма да има кабинет – ще видим, но за нас е важно да има бюджет”, каза Нинова.

Тя заяви, че БСП като социална партия държи на социален пакет. Нинова обърна внимание, че служебният кабинет е внесъл удължаване на бюджета, като според нея това означава, че ще има замразяване на доходите.

Стана ясно, че БСП са внесли предложения между първо и второ четене, касаещи доходите на хората, като социалистите призоваха да няма наддаване и обясниха, че именно това е целта на разговорите им с политическите сили.

От “Продължаваме промяната” се съгласиха, че минималната работна заплата и пенсиите трябва да бъдат повишени. От своя страна Кирил Петков каза, че “Продължаваме промяната” е съгласно да се раздели политическото говорене за мандата с решаването на реалните проблеми на хората.

снимка Кадър

“Бюджетът няма нищо общо с другото. Това, което мисля, че всички започваме да осъзнаваме, че хората са ни избрали тук, за да решаваме точно тези проблеми.

Политическата стабилност е важна, но не може да бъде свързано едното с другото.

Колкото по-скоро, толкова по-добре е да се внесе нов бюджет от служебното правителство, както е по закон и всички заедно да се обединим за решаването точно на тези проблеми.

Няма как бюджет от миналата година да свърши работа за бюджет за следващата година”, каза той.

„Абсолютно сме съгласни, че политическото говорене за мандати и управление трябва да се раздели от решаването на реалните проблеми на хората.

Хората са ни избрали, за да решаваме точно тези проблеми. Колкото по-скоро се внесе нов бюджет от служебното правителство, толкова по-добре”, обясни съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts