| | | |

Радев отговорил с “НЕ” на всички въпроси, поставени от “Възраждане”

Президентът отказа да свика референдум за влизане в Еврозоната, ще направим Инициативен комитет.

Това заяви преди медиите лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов след консултациите при президента.

снимка Кадър

Ние не знаем на кого ще бъде връчен третият мандат. Хипотетично е възможно и да не се стигне до него, но ще водим разговори с всички, които присъстват в Народното събрание, каза Костадинов.

„Имаме готов състав на кабинет. Поискахме от президента третия мандат. Ще разберете кого сме номинирали за кандидат-премиер, ако ние получим третия мандат.

Има партии, с които не бихме разговаряли, но за да стигнем изобщо до този разговор, ние трябва да направим анализ на това дали ще стигнем до третия мандат“, добави той.

Костадинов посочи, че са получили отрицателни отговори от президента на поставените от „Възраждане“ въпроси.

„Поставихме въпроса за референдума. Другата възможност е в ръцете на президента. Той каза, че на този етап той няма как да подкрепи такава идея. Отиваме на последния възможен вариант, който ни дава българското законодателство – да направим инициативен комитет, с който да събираме подписи.

Поставили сме си за цел да съберем 500 000 подписа и ще ги съберем. Поставихме пред президента въпроса да сезира Конституционния съд за решението за даване на оръжие на Украйна.

Поставихме и въпроса за сезиране на КС и за решението за самолетите F-16. Отговорът на този етап е отрицателен за всички въпроси“, обобщи лидерът на „Възраждане“.

В началото на разговора Костадинов заяви, че от партията са готови за разговори с всички политически сили, които отговорят с разбиране на позициите на партията.

От партията са готови да водят разговори и с ГЕРБ-СДС по първия мандат, но ще отстояват принципите си и искането за референдум за членството в еврозоната, а първата политическа сила в парламента вече е отказала среща по този въпрос, заяви Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts