| | | |

Бойко Борисов хвърли бомбата: Един и същ човек записва мен и Лена Бориславова и Кирил Петков на парапета. Еднакви неволи имаме, еднакви врагове

Можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво

Вече имаме работеща коалиция

Радев проявява мъдрост и търпение

Ние можем да направим правителство с първия мандат. То няма да е устойчиво и няма да предизвика спокойствието, което желаем и напреженението ще продължи да расте.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

Той още веднъж обясни, че трябва да се благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата.

И обясни, че по важните теми в парламента има мнозинство. Даде за пример гласуването за F-16, оръжието за Украйна.

Плевнелиев издигна и намери името на Христо Иванов. Той сложи Асен Василев за министър. Мони Паси е абсолютно безспорен. Не искаха така и минахме на други разговори, каза още Борисов.

Ако мен Царя ме покани на разговора, аз нямам очи да не отида. След като Асен Василев и Христо Иванов са работили с него сега не отиват на срещите, каза Борисов. Аз съм ходил на лидерски срещи от Берлин до Москва, каза още той.

“Единственото добро във войната е да имаме правителство или по-скоро парламент. Народът и здравият разум диктуват да управляваме ние. Всичко останало е катастрофа.

Ние вече имаме много добра коалиция. Резултатите от изборите и от гласуването в парламента са идентични. Българите искат евроатлантически и Европейски съюз”, посочи той.

Борисов изтъкна, че има консенсус и по темата за Северна Македония. Той припомни, че има 175 гласа “за” военна помощ към Украйна, решението за продължаването на пътя на България към еврозоната е гласувано със 155 гласа.

“Аз не искам да подкрепят нашия мандат. Ние също няма да ги подкрепим, но ако проведем разговори и парламентът работи, как ще обясним, че го разваляме”, попита експремиерът.

Той изброи още няколко решения, които са били взети с огромно мнозинство в парламента и комисиите в него.

Водещият Златимир Йочев заяви, че се забелязва коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС заради гласуването на хартиената бюлетина.

“Това е груба инсинуация! Машините остават в пълния им обем. Всеки гражданин, който иска да гласува на машините на Мадуро, нека гласува. То излезе, че дневникът е поправен. Няма коалиция с БСП и второ, машинният вот остава. Те остават, няма да се махат”, сряза го Борисов.

Той обясни, че е предлагал варианти за разговори, за да се разберат партиите за кабинет.

“Като не искат така, отиваме в парламента и правим контактни групи. Вчера ПП разговаряха с БСП, а днес ние. Ще се стигне до един от двата варианта – подкрепили с декларация отварянето на бюджета от Радев.

За 2 години Асен Василев подготви 4 бюджета, като последния беше преди 2 месеца.

Това ще е сватбарски бюджет и затова казахме, че ще подкрепим декларацията, ако на тези контактни групи подпишем документ, който подсигурява да се приемат 16-те точки на ПП, еди кои си точки на ГЕРБ, тези точки на БСП и т.н.

След което ги гласуваме в парламента и решаваме проблема”, каза Борисов.

Какво е в моята душа е без значение. Всички ме питат защо съм толкова добронамерен.

Защото ме интересува как хората ще изкарат зимата, която ще е много тежка, отговори Борисов дали е простил на Асен Василев и Кирил Петков за ареста му. И обясни, че е готов да се срещне с тях.

Той обясни, че няма да е премиер, въпреки, че може да ръководи “най-добре от всички”. ГЕРБ обаче били готови със състав на кабинета.

Обясни, че е ядосан на служебния енергиен министър Росен Христов заради атаката му срещу “Промяната”.

Откъде накъде той ще напада нашите възможни партньори, защити Борисов ПП. И поиска оставката на Христов.

“Какво каза Христов? Кирил Петков е купувал газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо за дългосрочни отговори за доставка. Краткосрочните договори са подписани в нарушение на Закона за енергетиката. И Христов е установил всичко това при встъпването си в длъжност”, коментира Борисов.

Никога не съм имал кюлчета. Заклех се във всичко, че не съм имал кюлчета. Те и в тоалетната ме записваха, каза още Борисов. Той бе категоричен, че Румен Радев го е снимал дрон.

И обясни, че един и същ човек записва него и Лена Бориславова и Кирил Петков на парапета. Еднакви неволи имаме, еднакви врагове, каза още Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts