| | | |

БСП били в ступор от решението на ПП да ги зачеркнат като коалиционен партньор

Разчитам посланието на Асен Василев, че ПП искат да отидем на избори.

Нещо се е случило с “Продължаваме Промяната” към края на деня.

Преди това говорих с колеги и ставаше дума за това, че трите партии от предишната коалиция трябва да правим всичко възможно да се държим в пакет – ПП, БСП, ДБ, тъй като това би помогнало в хода на преговорите и с другите партии.

Това заяви пред Нова телевизия Румен Гечев от БСП.

снимка Архив

“Ако това е мнението на ПП, те не искат да се състави правителство, а да отидем на избори. Само с ДБ няма как да формират правителство”, каза Гечев.

“Продължаваме промяната” са едва ли не обидени на БСП, че ние не променихме нашата позиция за смесеното гласуване.

Място за обиди няма, тъй като ние пък бяхме доста неприятно изненадани от тяхната за нас напълно неприемлива външна политика, която вече се отразява на икономиката и на други аспекти на обществения живот в България.

Но ние сме се събрали не да се сърдим един на друг, а да видим дали имаме допирни точки”, коментира още той.

От БСП обаче щели да продължат да полагат усилия, тъй като най-важната задача на този парламент е да приеме бюджет за 2023 г.

“Продължаването на бюджета за 2022 г. означава замразяване на доходите, на пенсиите, на покупателната способност. При инфлацията, която се очаква, общините и държавните институции няма как да издържат така”, заяви Гечев.

На въпрос дали не биха подкрепили трети мандат, с което да влязат на практика в коалиция с ГЕРБ, Румен Гечев повтори, че БСП няма да подкрепят правителство в коалиция с ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”, но не изключи вариант за подкрепа на програмно правителство за приемане на бюджета и избори през пролетта, лятото или до местните избори.

Това няма да е коалиция с ГЕРБ, а политическо отговорно поведение в настоящата ситуация, по думите на Румен Гечев, иначе бихме продължили да се намираме в политически цайтнот.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts