| | | |

Влади Горанов изригна: Асен Василев лъже! МФ, БНБ,МВФ,ЕК казват истината за състоянието на държавата

Това, което се представя от ПП не почива много на обективни показатели. Трябва да седнат експерти за съставяне на бюджет. Бюджет в една държава се ражда в Министерството на финансите.

Ако някой претендира, че може да се справи с едни преговори, това не е така, каза Горанов, визирайки срещите, инициирани от БСП.

Това каза в ефира на NOVA NEWS Владислав Горанов, бивш финансов министър.

Сега е предложено как да работи бюджета за 2022 в условията на 2023-та без да има нито една нова политика. През лятото на 2022 г. държавната сметка излиза на дефицит, каза той.

„За пръв път нямахме бюджетна прогноза. На Асен Василев първата му работа беше да седне на една маса и да разкаже как изглежда икономиката на България, да разкаже, че пари всъщност има”, каза Горанов.

„МВФ ще дойде в България след дни, днес излезе ЕК с растеж по-нисък от този на правителството.

Имаме МФ, в което работят няколко стотин човека, имаме БНБ, МВФ, който ще дойде след дни и ще разкаже друга история, имаме ЕК и един човек, който със своята анархична политика доведе, че България ще задлъжнява с милиарди.

Той се опитва да обедини партии, които се връзват на неговия изказ. Аз предпочитам да повярвам на институциите, а не на един човек, който гледа на политическата система като на игра”, каза Горанов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts