| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов побесня заради въпрос на журналист: Не ви ли е срам? Няма повече да си го причиня

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Пловдив за втори път в рамките на няколко дни.

След като в неделя лидерът на ГЕРБ инспектира строителството на Колежа, днес прави оглед на модернизацията на пречиствателната станция под тепетата.

На предишната си визита на Борисов обяви, че ГЕРБ ще издигне нов кандидат за кмет на местните избори догодина.

Впоследствие настоящият градоначалник Здравко Димитров обясни, че още преди време е обсъждал с партийния лидер оттеглянето си от властта.

Борисов поздрави гражданите на Пловдив за придобивката на пречиствателната станция. От целия отпадък 20 хиляди тона, се превръща в метан станцията в енергия, която задвижва пречиствателната станция за 450 хил. души. Това е огромен проект за 120 млн., заяви Борисов и добави:

Зад нас е всичко, което сме свършили. Това са фактите. Като кажат, че нищо не е направено… То само пречиствателните станции да вземеш. В Марица вече ще се излива абсолютно чиста вода.

Затова сме дошли, за да видим какво сме свършили. Това е в полза за здравето на хората, отсече той.

Всички партии още на изборите са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В такава ситуация като политическата криза единственото, което е нужно е разум – да има правителство, да има парламент, каза Борисов на въпрос за разговорите за кабинет.

Без нерви и без его, дадох вчера формула.

Ако след всички срещи на партиите, което е огромен напредък, се изготви документ, гарантиран от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното правителство, с кратък мандат, да мине зимата, и оттам-нататък е ясно, че се отива на избори.

Трябва ли сега или след месеци. Ако е сега, нищо повече няма да се направи, ако е после, ще има повече разлика, каза експремиерът.

Асен Василев направи много бюджети и сутринта зам.-шефката на КТ “Подкрепа” каза, че когато те са поставили въпроса за МРЗ и доходите, г-н Василев им отказал, припомни той.

Ние не само подкрепихме бюджета на кабинета Петков, но и основни моменти бяха предложени от нас.

Кое се промени за 1 месец, че бюджетът, който лично Василев внесе, та да се говори, че идва катастрофа. Финансов министър, на когото бюджетът не издържа и месец, трябва ли да е във властта, попита реторично Борисов.

Сега предизборно искат да си купят гласове. Това навремето беше заклеймявано като предизборно пазаруване. Искаме документ, подписан от лидерите, че само, по което се отвори, ще се приема, каза Борисов.

Хората протестират днес, защото техните доходи не бяха защитени от партията на Василев и Петков, коментира той днешните протести на синдикатите.

С Добрев правихме една сметка – нямаше по-добра социална политика от санирането, защото стотици малки фирми санираха блоковете, хиляди работни места. По-ниска енергия и по-дълъг живот на панелните блокове.

Добрев изчисли, че ние само от това, което сме направили в санирането 1 млн. мегаватчаса на година сме спестили и изнасяме. Този ток държавата го е продала и е спечелила вследствие на икономията от саниране.

Кръгът се е затворил, а ползата за гражданите е огромна, отсече Борисов.

Очаква ни зимата на Асен Василев, каза още той.

Можем да подкрепим всичко в името на хората, но не мога да обясня защо подкрепям виновниците за кризата да правят пак бели, заяви лидерът на ГЕРБ и отново повтори, че, ако се разпише какво ще се прави, ще подкрепят, но, ако пак започнат да правят поразии, няма да ги подкрепят.

Те не случиха на партньори, като не са с ГЕРБ, с БСП, с кого са?

Тогава ще направят правителство с ДПС и “Възраждане”.

В такава ситуация – нестандартно решение с документ, подписан от партиите и да се направи кабинет с кратък период, който ще изпълнява само това, което е подписано, каза още Борисов.

Попитан дали би искал да бъде отново премиер, той отговори емоционално:

“Няма да го причиня повече нито на себе си, нито на партията.

В една демократична държава излиза председателят и казва: “Арестувам моя опонент”.

И вие говорите за правова държава. Не ви ли е срам? Не те ли е срам?

Идва у нас, бременна жена. Не те ли е срам като журналист? Или не си? Извинявай за тона, много ми е вътрешно. Нищо общо за вас”

Нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън, отговори той на въпрос дали иска да е премиер. Няма да причиня повече това на семейството ми, отсече той.

Вие същите говорите за правова държава, не ви ли е срам като журналисти, когато премиерът говори, че е арестувал опонента си пред бременно дете, възмути се Борисов.

Радомир Чолаков обяви пред журналистите, че може да се постига консенсус и в правна комисия и в други и се гласуват законите по Плана за възстановяване.

По-ефективен парламент в последните години не е имало, отсече Чолаков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts