| | | |

Каракачанов каза как можем да спрем бежанските орди на границата

Сега двама овчари убиха полицай, рейс с мигранти също уби двама полицаи. Ако искаме това да спре – трябва да вземем твърди мерки.

Това заяви в студиото на “Говори сега” по БНТ бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Границата трябва да се охранява с оръжие, каза Каракачанов и коментира, че решението не е нито да хвърляме вината върху полицаите, нито да се иска оставката на вътрешния министър.

“Грешката е в така наречения български политически елит, който не успя да намери кураж да формира държавна политика по темата мигранти.

Българските политици не могат да вземат такова решение, защото ги е страх, че ще им скочат правозащитни организации, Брюксел и една камара посолства.

България е длъжна да си защитава границата, ако иска това нашествие, което виждаме от години, да спре да продължава”.

Той определи като глупости твърденията, че оградата е причина за трагедията и заяви, че тя трябва да се поддържа, като подчерта, че батериите на термокамерите не са сменяни от година и половина.

“Заместник-шефът на полицейския синдикат – полицаите се изпращат там като нещо временно. Командировани са за седмица-две, месец, не са оборудвани пълноценно, не са въоръжени добре, не са облечени добре. Това не е временен проблем”.

Посочи, че като министър е изпращал специалните части на границата, тъй като те са най-добре оборудвани и подготвени за този терен.

На въпрос възможно ли е командирът да не ги допуска до границата, Каракачанов отговори:

“В армията има заповед, която се издава от министъра на отбраната и тя се изпълнява.

Не може един командир, който и да е той, да не иска. Най-вероятно заповедта е не специалните сили, а другите формирования да изпълняват тези задължения”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts